Cybercriminaliteit geschat op 6.000 miljard dollar

De kosten verbonden aan cybercriminaliteit rijzen de pan uit en zouden in 2021 de 6.000 miljard dollar moeten bereiken. Computeraanvallen die zich nu op zoveel mogelijk internetgebruikers richten.

post-image-3

De cybercriminaliteit blijft de grootste gesel van dit begin van de XXIe eeuw. Alhoewel sommige computeraanvallen mikken op specifieke organisaties, willen de meeste aanvallen een zo groot mogelijk aantal internauten bereiken. Aanvallen die, aldus de specialisten, betrekkelijk gemakkelijk uit te voeren zijn door de cyberboeven, en die uiteraard hun slachtoffers ernstige schade kunnen berokkenen.

De impact van deze online aanvallen is de laatste jaren geëxplodeerd - zij leiden nu tot buitensporige kosten! Zo schat men dat de kosten verbonden aan cybercriminaliteit tegen 2021 de 6.000 miljard dollar zullen bereiken wereldwijd.

Geconfronteerd met dit beangstigend perspectief, heeft het Centrum voor Cybersecurity van het World Economic Forum een aantal toonaangevende providers van internettoegang en multilaterale organisaties bijeengebracht om nieuwe middelen uit te werken om de gebruikers tegen cybercriminaliteit te beschermen.

"Dit initiatief is een fantastisch voorbeeld van de capaciteit van het World Economic Forum om de spelers uit de openbare en private sector bijeen te brengen om de beste praktijken van de industrie te delen en uit te rollen, die niet alleen de betrokken bedrijven helpen, maar ook de internauten in het algemeen", zo vat Kevin Brown het samen, Managing Director van BT Security.

Back to top button
Close
Close