Koers naar Europese expansie: PhotonVentures haalt 60 miljoen euro op

Het Nederlandse durfkapitaalbedrijf PhotonVentures heeft onlangs een nieuw fonds van 60 miljoen dollar opgehaald om zijn initiatieven voor de ontwikkeling van bedrijven te ondersteunen.

post-image-3

PhotonVentures, dat gespecialiseerd is in geïntegreerde fotonica, heeft als voornaamste missie te investeren in bedrijven om hun groei te bevorderenn. Dit bedrijf, dat grotendeels gefinancierd wordt door PhotonDelta, wordt volgens L’Usine Digitale erkend als een belangrijk centrum voor de fotonica-industrie in Europa.

PhotonVentures kondigde onlangs aan dat het 60 miljoen euro ophaalde om een nieuw investeringsmechanisme uit te rollen rond fotonica in Europa, met als uiteindelijk doel een bedrag van 100 tot 150 miljoen euro te bereiken tegen 2024.

Volgens L’Usine Digitale wil het in 2014 opgerichte PhotonVentures een ecosysteem creëren voor de fotonica-industrie in Europa, door in het bijzonder de nadruk te leggen op de Nederlandse sector. In tegenstelling tot micro-elektronica, dat gebruik maakt van elektronen om informatie over te dragen, baseert de fotonica zich op fotonen om informatie over te zetten. Deze doorbraak biedt grote voordelen voor kwantumcomputertoepassingen, met name door een hogere performantie en lager energieverbruik.

In 2022 had het bedrijf al genoten van 1,1 miljard euro aan publieke financiering, afkomstig van het Nationaal Fonds.

 

Back to top button
Close
Close