Jean Marc Harion aan het hoofd van Mobistar

Hij zal vanaf een december Benoit Scheen opvolgen. Jean Marc Harion, 49 jaar en van Belgische afkomst, heeft een profiel als ondernemer maar beschikt ook over een lange ervaring in de telecomsector, vooral op internationaal niveau.

post-image-3

Begin jaren 90 heeft hij Computer Channel opgericht, specialist in de online opleiding voor bedrijven op vlak van internet en tv. In 1999 werd zijn bedrijf opgekocht door France Télécom.

Jean Marc Harion kwam toen bij de Franse groep, waar hij zijn carrière begon als directeur van de business portaalsites bij Wanadoo. Sindsdien heeft hij verschillende functies uitgeoefend binnen de groep France Télécom-Orange, zowel bij de ontwikkeling van multimediadiensten als bij de lancering van technologische innovaties of de verbetering van de distributiekanalen.

In 2007 werd hij benoemd tot VP Business Development voor France Télécom in Noord- en Zuid-Amerika. Sinds 2009 was hij CEO van Orange Dominicana, de tweede mobiele operator in de Dominicaanse Republiek met 3 miljoen klanten en 1.200 personeelsleden.

Back to top button
Close
Close