Adobe zet de deur open voor de krantenkiosk van OS 5

Adobe heeft aangekondigd dat zijn tool voor het aanmaken van kranten en magazines, de Digital Publishing Suite, de uitgevers in staat zal stellen om hun "pers" abonnementen aan te bieden op de Apple Newsstand, de fameuze kiosk van de App Store die verwacht wordt voor deze herfst, wanneer iOS5 voor iPad en iPhone uitkomt.

post-image-3

De nieuwe versie van de Digital Publishing Suite van Adobe zou tal van uitgevers moeten aantrekken, vermits zij voortaan mobiele toepassingen kunnen ontwikkelen waarmee zij hun kranten en magazines kunnen aanbieden in de Apple Newsstand afdeling van de iTunes App Store. Een functie die in de volgende versie van het mobiele iOS voor iPhone en iPad verwacht wordt.

De Digital Publishing Suite biedt bovendien een integrale ondersteuning van de Newsstand abonnementen aan, waarmee dus ook bijgedragen wordt aan het stimuleren van de inkomsten uit de verkoop en reclame. Concreet zouden kranten en magazines via deze nieuwe functie automatisch op uw toestel geladen worden (download in de achtergrond) zodra zij beschikbaar zijn.

Volgens Adobe werden met haar softwarepakket Digital Publishing al een 600 titels ontwikkeld. Een goed punt voor de uitgeverswereld...

Back to top button
Close
Close