14 miljoen iPads in het nieuwe trimester?

Het online magazine Digitimes verzekert in zijn "market sources" rapport dat Apple tussen de 12 en 14 miljoen tablets zal verkopen in het derde trimester, dat zojuist aanbrak. Wat 7 tot 9 miljoen meer betekent dan in het voorbije trimester. De concurrentie zal het echt moeilijk krijgen om een plek veroveren.

post-image-3

Volgens Digitimes voert Apple het tempo op om een maximum aan tablets bij zijn verkopers te plaatsen. Ook zet het zijn fabrikanten onder druk om aan de verwachte vraag te kunnen voldoen.

Digitimes voegt eraan toe dat de dominantie van Apple problemen veroorzaakt voor Amazon, dat in augustus of september dit jaar een Android tablet wil lanceren.

Een tablet markt die nog competitiever wordt nu de TouchPad van HP de kaarten herschudt - alhoewel Apple meester blijft van het spel. Tenminste indien men ditmaal het blog Apple Holic van Jonny Evans (ComputerWorld) mag geloven, dat wedt op een verkoop van 40 miljoen iPad tablets dit jaar. Amper meer dan de 36,5 miljoen die beloofd werden door het analysebureau Canaccord Genuity, maar 25% meer dan de schatting van Needhams. Laat het wedden beginnen!

Back to top button
Close
Close