Vista in Second Life: enkele cijfers

Weinig softwareproducten zijn omgeven met zo een monsterlancering als Windows Vista. Afgelopen weekend nog trokken zomaar even 160 demo-mensen de straat op (of beter: de computerwinkels in) om het nieuwe besturingssysteem van MS te tonen.

post-image-3

En vorige week was het Atomium the place to be voor een kransje uitverkorenen om het lanceringsevent, ‘Experience the wow’ mee te maken (www.experiencethewow.be).

Uiteraard was er ook het concert van Praga Khan dat werkt gestreamed via MSN, Proximus 3g Smartphones en, zoals we eerder schreven in Second Life.

We probeerden zelf ook eens uit professionele nieuwsgierigheid een kijkje te nemen in SL maar het ‘teleporten’ wou niet echt lukken vanwege ‘regio volzet’. Dat heb je helaas wel al eens in SL op de latere uren van de dag, als de halve VS virtueel zit te wezen.

Aan de Praga Khan streaming zelf kon het niet echt liggen want onze SL kaart gaf telkens aan dat er op dat moment zowat 40-50 mensen vlogen, hingen, zaten en dansten in de bewuste regio waar we heen wilden.

We konden enkele cijfers inkijken van de Second Life actie. Kunnen de critici meteen weer debatteren of één en ander – naast de buzz – de moeite waard was. Voor de goede orde: je kunt moeilijk het kostenplaatje van de actie isoleren op SL zelf natuurlijk. We zegden het al: het concert was ook live te zien voor wie op het event was, er was streaming op MSN en dies meer.

In totaal werd de Praga Khan streaming in Second Life volgens de cijfers die we te zien kregen gevolgd door 375 personen. Die waren goed voor 1125 hits. Het gros van die hits kwam uit België (450 +) en de VS (400 +).

De initiatiefnemers zijn alvast tevreden met het experiment. 

Back to top button
Close
Close