Start-up Aurora neemt OURS Technology over, specialist in LIDAR-technologieën

Het is de tweede overname van Aurora in de sector van autonoom rijden in minder dan twee jaar. Met OURS Technology wil de start-up zijn sensoren schaalbaar maken.

post-image-3

De start-up heeft een nieuwe overname afgerond, nadat hij eerder de afdeling autonome wagens van Uber en Blackmore overgenomen  had. Het gaat om het bedrijf OURS Technology, specialist in LIDAR-technologieën. Met deze overname hoopt Aurora de ontwikkeling van zelfrijdende trucks op de openbare weg te versnellen, in een beginfase in de Verenigde Staten.

Aurora heeft trek
OURS Technology is gespecialiseerd in LIDAR-technologieën. Het bedrijf werd opgericht in 2017 en de maatschappelijke zetel bevindt zich in Montana. Momenteel wil Aurora de kostprijs van deze overname niet bekendmaken, noch de voorwaarden van de operatie. Volgens een persbericht over de overname zullen de 12 medewerkers van het bedrijf in de kantoren van Aurora werken.

"Wij zijn altijd op zoek naar een manier om zo snel mogelijk vooruit te gaan. De expertise van OURS Technology in de ontwikkeling van LIDAR-chips komt bovenop onze eigen expertise en zal ons toelaten om onze research te versnellen", aldus een woordvoerder van Aurora. De LIDAR-sensoren, ook wel lichtgolfdetectie en telemetrie-radars genoemd, worden beschouwd als een essentieel en onmisbaar element om in alle veiligheid autonome auto`s op de openbare weg uit te rollen.

De LIDAR-technologieën worden ontwikkeld door 70 bedrijven uit de hele wereld, die in deze sector werken. Deze lichtpulsen vormen een 3D-kaart waarmee het autonome voertuig de juiste richting kan nemen en de juiste afstanden kan respecteren. Dat is waarom het een essentieel element is voor technologieën voor autonoom rijden. Apple bijvoorbeeld voert momenteel ook gesprekken met verschillende leveranciers van LIDAR-sensoren voor de ontwikkeling van zijn eigen autonome wagen.

OURS Technoogy, startup gespecialiseerd in LIDR FMCW
OURS Technology ontwikkelt niet zomaar elke soort LIDAR-sensoren. Het gaat om een LIDAR technologie met frequentie-gemoduleerde continue golf (Frequency-Modulated Continuous Wave). Deze technologie zou twee grote voordelen hebben: de LIDAR FMCQ-sensoren kunnen onmiddellijk de snelheid meten van voorwerpen die naderbij komen of zich van hen verwijderen. Bovendien ondervinden deze sensoren geen interferentie van de zon of andere sensoren.

Met de OURS-technologieën zal Aurora zijn eigen technologieën kunnen verfijnen. Enkele maanden geleden had Aurora al zijn "FirstLight Lidar" voorgesteld, een sensor gebaseerd op de Blackmore-technologie - een bedrijf dat de start-up overgenomen had in mei 2019. Aurora is van plan om de technologieën van OURS te gebruiken om deze sensor schaalbaar te maken. "Nu willen wij onze vloot uitbreiden en onze zelfrijdende vrachtwagens op de markt brengen, de FirstLight Lidar moet steeds schaalbaarder worden, hij moet kleiner en goedkoper worden, maar even krachtig", aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Back to top button
Close
Close