Twee Belgische start-ups steken handje toe bij de transformatie van de verzekeringssector

Twee jonge tech bedrijven, TeRoCo en Oxygen, hebben beslist hun krachten te bundelen om hun digitale vaardigheden ten dienste te stellen van de transformatie van de verzekeringssector. Een weddenschap die ze nu al lijken te winnen!

post-image-3

De verzekeringssector ontsnapt niet aan de hersende trend van de digitale transformatie van de economie. De verzekeraars hebben dat nu ook begrepen, vooral nu zij vandaag geconfronteerd worden met een heleboel uitdagingen, zoals de transformatie van de distributiekanalen, de veranderende behoeften van de gebruikers, en wijzigingen in de wetgeving.

Tegen die specifieke achtergrond heeft de Belgische Start-up TeRoCo, een in Herentals gevestigde specialist in de exploitatie van data, een partnerschap afgesloten met Oxygen, een jong bedrijf uit Mechelen dat zich bezighoudt met strategisch advies voor projecten rond de transformatie van de verzekeringssector.

Deze samenwerking moet de twee bedrijven toelaten om een complementaire expertise te bieden aan verzekeraars die hun economisch model willen omvormen en al hun processen willen automatiseren. Met aan de ene kant de specialist TeRoCo, belast met de technische aspecten van de nieuwe technologieën, en aan de andere kant Oxygen voor strategisch advies.

Door zich als accelerator van de veranderingen in de verzekeringssector specifiek te baseren op nieuwe technologieën, blijkt het partnerschap tussen de twee starters een geslaagd gok te zijn. Twee Belgische verzekeraars hebben immers al present gegeven.

"Wij helpen verzekeraars met de automatisering van de processen, met virtuele assistenten, slimme optische karakterherkenning (OCR) die automatisch documenten herkent, op AI gebaseerde voice bots en process mining, waarbij informatie uit verschillende documenten gehaald wordt. In al deze situaties kunnen een of meer van die toepassingen enorm veel efficiëntiewinst opleveren voor de verzekeraars", aldus Johan Van den Bulck, medeoprichter van TeRoCo.

"De verzekeringssector is een gesloten markt waar een goede reputatie de doorslag geeft. Onze ervaring in de sector stelt ons in staat om snel te weten waar de gevoelige punten liggen bij onze klanten, zodat wij aanpassingen kunnen uitvoeren in de verschillende diensten", zegt van zijn kant Kristof Vanuytrecht, Lead Digital & Innovation bij Oxygen.

Back to top button
Close
Close