Start it @KBC: zin voor ondernemen stijgt, ondanks de crisis

281 start-ups hebben verleden week deelgenomen aan een nieuwe selectiesessie, georganiseerd door Start it @ KBC. Een record, want de incubator had in maart al 220 kandidaten aangetrokken. De coronavirus-pandemie heeft de zin voor ondernemen blijkbaar niet afgeremd.

post-image-3

Twee keer per jaar organiseert de incubator Start it @ KBC een selectiesessie voor veelbelovende jonge bedrijven. De sessie van oktober, die verleden week afgesloten werd, bracht niet minder dan 281 start-ups op de been, een record. 204 van deze kandidaten verschenen daarna voor de jury, en 66 geselecteerden zullen de kans hebben om toe te treden tot het begeleidingsprogramma van 12 maanden, dat ook toegang omvat tot de coworking ruimte, het netwerk van de accelerator, en tot ruggensteuntjes van 130 experten.

Lode Uytterschaut, CEO van Start it @ KBC, legt uit hoe de pandemie en de daaruit voortvloeiende lockdown een bepaalde manier van ondernemen aanmoedigt: "Door het telewerk konden vele werknemers meerdere uren vrije tijd winnen per dag. Zij konden dus een aanvullende activiteit opstarten, of een project waaraan zij al langer dachten, maar dat bij gebrek aan tijd in het stadium van een idee bleef".

De tijd die men wint met telewerken is niet de enige factor die het ondernemerschap bevordert. Een "zin naar beter" heeft ook veel loontrekkenden ertoe gebracht om voor eigen rekening te beginnen. "Er zijn ook veel kandidaten die beslist hebben full time te beginnen, na een periode van technische werkloosheid, of zin naar iets anders".

Het effect van de pandemie laat zich evenwel toch voelen in de voorgestelde projecten: "Wij zagen projecten voor live streaming, cybersecurity, e-commerce en zelfs slimme maskers", voegt Lode Uytterschaut eraan toe. Een uitbarsting van optimisme middenin de tweede golf.

Back to top button
Close
Close