Balans van de CB Awards 2020

De grote winnaars van de Creative Belgium Awards werden vrijdag 4 september bekendgemaakt op Instagram. Net als andere jaren zet deze unieke competitie de wereld van de reclame, van design en digitale communicatie in de schijnwerpers, en beloont de origineelste creatieve werken.

post-image-3

De finalisten van de competitie waren op 13 augustus jongstleden aangekondigd, na een week beraadslaging. De jury bestond uit 32 creatievelingen, opgedeeld in vier categorieën: 10 in de jury "Film, Radio & Audio, Press, Outdoor en Direct", voorgezeten door Paul Wauters (Eardrum Europe), negen in de jury "Digital, Brand Experience & Activation, Media en PR", voorgezeten door Odin Saillé (Mutant), zeven in de jury "Design", voorgezeten door Evi Peeters (Mirror Mirror), en zes in de jury "Integrated, Innovative, Creative Data en Grand Prix for Good", voorgezeten door Seb De Valck (BBDO).

De CB Awards in enkele cijfers
Editie 2020 telde 646 creaties, ingeschreven door 51 agentschappen, wat 4% meer is dan bij vorige editie. In totaal hebben er 202 de finale bereikt, waarvan 86% een non-profit (tegenover 80% vorig jaar). BBDO stapt als eerste op het podium, met op zijn actief de GP For Good, de zes eerste Gold awards, de acht eerste Silver en de zes eerste Bronze awards. Met 16 bijkomende shortlist gaat het agentschap dus met de fel begeerde titel van Agentschap van het Jaar lopen, vlak voor Mortierbrigade. TBWA van zijn kant haalde vier Gold, vijf Silver, evenveel Bronze en zeven shortlists. Volgen daarop Wunderman Thompson Antwerp, Happiness Brussels, FamousGrey, Mutant, Lucy, DDB Brussels en de geluidsstudio Het Geluidshuis, dat de top 10 afsluit.

2020, een editie als geen ander
Terwijl de beraadslagingen van de jury, die voor begin mei gepland waren, in persoonlijke aanwezigheid gehouden werden in Fosbury & Sons, Brussel, had de grote finale van de CB Awards plaats op het sociaal netwerk Instagram, omwille van duidelijke gezondheidsredenen. Niets kon het feest echter bederven en de winnaars ervan weerhouden te schitteren.

 

 

Back to top button
Close
Close