Duitsland: de startup-incubator Rocket Internet wil zich terugtrekken van de beurs

Dinsdag heeft de Duitse startup-incubator Rocket Internet, de voormalige eigenaar van de merken Zalando en Delivery Hero, aangekondigd dat hij zich wil terugtrekken van de beurs.

post-image-3

De Duitse groep was in 2014 naar de beurs getrokken, maar nu meent Rocket Internet dat de kapitaalmarkt "minder belangrijk geworden is" als bron voor financiering, en wenst hij zich meer te focussen op de lange termijn.

Volgens een persbericht wil Rocket Internet de beurs verlaten omdat die "met horten en stoten reageert" en hem verplicht om veel informatie aan het publiek te verschaffen. Nu zal het bedrijf zich concentreren op de lange termijn van zijn ontwikkeling.

Rocket Internet, dat in 2007 opgericht werd door de broers Samwer, biedt aan de aandeelhouders aan om hun aandelen terug te kopen aan €18,57 per stuk, wat overeenkomt met de gewogen prijs van het aandeel over de laatste zes maanden.

Dit gezegd zijnde zullen er heel wat aandeelhouders zijn die een verlies zouden lopen wanneer zij hun aandeel verkopen - dat werd immers zes jaar geleden op de beurs gebracht aan €42,50 en kende nooit veel succes.

Op 24 september wordt er een buitengewone algemene vergadering gehouden waarop de aandeelhouders moeten beslissen over de toekomstige schrapping van de beursnotering. Rocket Internet heeft dinsdag ook aangekondigd dat het tegen midden september de terugkoopoperatie van zijn eigen aandelen afgerond wil hebben, die tot 8,84% bijdragen van het kapitaal.

De Duitse groep, investeringsfonds en incubator heeft ook verschillende jaren tal van technologiebedrijven ondersteund die Europa en de online opkomende markten in het vizier hadden. De online modesite Zalando en voedsel- en maaltijdbezorgers Hellofresh en Delivery Hero behoren tot zijn grootste investeringen. In België zette het investeringsfonds in 2015 in op Take Eat Easy - een bedrijf dat ondertussen failliet ging.

Back to top button
Close
Close