Bcheck, start-up aanwezig op Digital First, haalt 1,1 miljoen op

Sensoren om uw ketel slim te maken: dat is het systeem dat door bcheck ontwikkeld werd, een jong bedrijf dat kort geleden een investering ontving van het Brussels gewest. De oprichter van bcheck, Jacques Bolzer, zal een conferentie geven tijdens de Startup Lab van Digital First op 17 oktober eerstkomend.

post-image-3

Finance.brussels, het investeringsbedrijf van het Brussels gewest (voorheen SRIB), heeft 1,1 miljoen geïnvesteerd in bcheck, een spin-off van energieleverancier Luminus. De start-up levert een systeem voorzien van sensoren, om de werking van de verwarmingsketel op te volgen via artificiële intelligentie.

Met het systeem kan men relevante voorspellingen maken over toekomstige problemen van een installatie. Volgens het bedrijf is het apparaat eenvoudig te installeren op de leidingen van de ketel waarna het voortdurend gegevens afleest over de werking, die dan via het internet doorgegeven worden. Zo kan de ketel vanop afstand opgevolgd worden en het onderhoud zo goed mogelijk ingepland worden. Bcheck richt zich zowel tot particulieren als gebouwbeheerders, evenals tot verzekeraars en installateurs.

Goed nieuws: de oprichter van bcheck, Jacques Bolzer, zal een conferentie geven tijdens de Startup Lab van Digital First op 17 oktober eerstkomend. Stay Tuned!

Back to top button
Close
Close