Bereid u voor op de komst van de "IoT Officer"

Het IT consultancy bedrijf Dell EMC brengt de voornaamste trends voor 2017. Een daarvan is de komst van een nieuwkomer in het bedrijf: de "Chief IoT Officer".

post-image-3

Verwacht u in de toekomst aan een opflakkering van het "disruptieve" effect. Goed gevestigde bedrijven worden op vlak van innovatie overklast door jonge digitale starters. Eén bedrijf op twee vraagt zich dan ook af of het over vijf jaar nog zal bestaan.

Vandaag verschijnt er een nieuwkomer op het toneel: de "Chief IoT Officer". Bedrijven staan steeds meer onder druk om de kloof te dichten die het bedrijf van de IT scheidt. Bij deze poging om zowel de efficiency als de return on investment te verbeteren, zal de Chief IoT Officer als verbindingsfiguur dienen tussen alle leden van de organisatie: vanaf het beheer van de installaties (facility managers) tot aan de CIO en de CEO.

Als actieve factor bij de verandering, zal het zijn taak zijn om het bedrijf te begeleiden naar het hart van de vierde industriële revolutie. De wereld leeft vandaag aan het tempo van acht miljard connected toestellen. Tegen 2013 voorzien wij dat dit aantal tot meer dan 200 miljard toestellen zal stijgen, wat niet minder dan 25 keer het aantal mensen op aarde is.

Back to top button
Close
Close