Een onbekende app wordt 3,7 miljoen keer gedownload na een duwtje in de rug van Microsoft

Het is het succesverhaal van de dag: een heel kleine Deense maker van game apps heeft een onverwacht duwtje in de rug gekregen van een van de grootste bedrijven ter wereld. En in amper een week tijd werd zijn app 3,7 miljoen keer gedownload. De app kwam in 17 landen vooraan in het globale download-klassement, waaronder China.

post-image-3

Net als in de sprookjes van de Deense schrijver Hans Christian Andersen zou het verhaal van de heel kleine Deense producer van game-apps Copenhagen Creators een gelukkig einde kunnen kennen.

9 maanden heeft de 10.000 dollar app "How do I look" in de App Store en Google Play gelegen, zonder dat er veel gebeurde. En toen kregen de makers ervan plots een onverwacht duwtje in de rug van een van de grootste bedrijven ter wereld. Tijdens een conferentie verleden week heeft Microsoft een nieuwe app gelanceerd waarmee men, via een software voor gezichtsherkenning, de leeftijd van een persoon kan raden op basis van een foto, die geüpload moet worden naar de gelijknamige website howold.net.

Deze reclamestunt van Microsoft heeft de Deense app laten opstijgen als een raket, en in enkele uren tijd is de app naar de kop van het wereldwijde klassement van de App Store gestegen. Zaterdag stond “How old do I look” op het eind van de dag  in verschillende landen vooraan in het klassement van de App Store, waaronder Indonesië,  Hong Kong, Canada, Kroatië en zelfs de Verenigde Arabische Emiraten, ja zelfs gedurende 3 dagen in China.

En voor het einde van die week belandde de app in 17 landen bovenaan het algemene klassement en in 39 landen bovenaan het game-klassement van de App Store. Om een klassement in de top 5 van de game-apps in de Verenigde Staten niet te vergeten.

Met de Deense app moet u een selfie uploaden en de andere gebruikers willekeurig uw leeftijd laten raden, zoals bij een game, wat een gemiddelde leeftijd als resultaat geeft.

Het succes van de app heeft het bedrijf onder druk gezet

“Wij voelden ons haast als het slachtoffer van een cyberaanval. Wij hadden de capaciteit om 300 requests per seconde te behandelen. Maar dat was niet voldoende, en wij hebben dus dag en nacht gewerkt om onze capaciteit te verhogen”, zo legt Kristian Mortensen uit, CTO van Copenhagen Creators.

Er volgden drie moeilijke dagen en een zware update. De app werkt goed en werd door zijn gebruikers geüpdate.

Alhoewel Copenhagen Creators de samenloop van omstandigheden toegeeft, verrast het succes van de app CEO Leif Kvalvik toch niet: “Wij wisten dat deze app een potentieel had. In tegenstelling tot de meeste andere apps bleef hij werken bij een tamelijk lage hoeveelheid downloads. Maar hij was stabiel, en daarom hebben wij besloten om hem te verbeteren toen dit voorviel. Nu gaan wij definitief op de ingeslagen weg verder”.

Gisteren heeft  ‘How old do I look’ de kaap van de 3,7 miljoen downloads gerond op de App Store en Google Play, en het sprookje blijft duren…

(http://www.copenhagencreators.com)

Back to top button
Close
Close