MasterCard en Mobistar introduceren de contactloze betaling in België

MasterCard België introduceert zijn systeem voor contactloze mobiele betaling in België. De technologie, getest op zijn medewerkers, zal ingevoerd worden in 2015. Perfecte timing voor de lancering van de nieuwe iPhones.

post-image-3

De technologie wordt momenteel geïmplementeerd bij het personeel van MasterCard. Deze ontwikkeling geschiedde in samenwerking met verschillende partners zoals Mobistar, dat het betaalsysteem later dit jaar bij zijn personeel zal invoeren, Oberthur Technologies, PrePay Solutions en Penrillian.

Een telefoon voorzien van NFC (zoals de nieuwe iPhones) laat de gebruikers toe om hun kleine dagelijkse aankopen simpelweg te betalen door hun telefoon heel dicht bij de contactloze terminal te houden.

Met de invoering van deze nieuwe technologie wil MasterCard gebruik maken van de populariteit en de soepelheid van de betaalsystemen via smartphone, om de gebruikers en handelaars een andere betrouwbare oplossing te bieden voor de dagelijkse aankopen.

Om de contactloze betalingen en de implementatie van compatibele terminals in België te testen heeft MasterCard zijn Belgische medewerkers alsook een selectie handelaars en plaatselijke restaurants uitgerust met de nieuwe technologie.

Na de uitrol van dit nieuwe ecosysteem in België verwacht MasterCard dat een groot aantal van de klassieke terminals in België in de loop van 2015 terminals zullen worden die de nieuwe contactloze technologie gebruiken.

Back to top button
Close
Close