Wanneer bedrijven apps "censureren"…

Bedrijven zetten steeds vaker mobiele toepassingen op de zwarte lijst. Angry Birds, Facebook, Dropbox en YouTube behoren tot de top 10 van de apps die het vaakst geblokkeerd worden. Een analyse.

post-image-3

Een groeiend aantal organisaties zet apps op de zwarte lijst. Angry Birds, Facebook, Dropbox en YouTube worden zo steeds vaker geblokkeerd op de mobiele toestellen van de medewerkers. Dat is wat blijkt uit het "Enterprise Mobility Cloud Report" dat Citrix publiceerde.
Van alle ondervraagde bedrijven beschikt 18% over een zwarte lijst, tegenover 11% amper drie maanden geleden.

Deze  stijging van de zwarte lijsten kadert in een context die door een Europese werkgroep aangekaart werd: mobiele toestellen overtreden vaak de wetten op de bescherming van de privacy en verzamelen zonder toestemming gevoelige gegevens op smartphones en tablets.
Het is dan ook niet te verwonderen dat toepassingen die data doorzenden naar buiten het bedrijf vaak op de index geplaatst worden. Net zoals applicaties die de productiviteit doen dalen (games en sociale media).

Er bestaan daarentegen ook toepassingen die op een "witte lijst" belanden: Evernote, NitroDesk, TouchDown, Google Chrome en Adobe Reader.
Opvallend: Skype is de enige toepassing die zowel op de zwarte als de witte lijsten voorkomt.

Back to top button
Close
Close