M-commerce: naar de 200 miljard en meer!

De wereldwijde markt van de e-commerce zou in 2014 de kaap van duizend miljard dollar moeten ronden, terwijl de m-commerce het volgende jaar 200 miljard zou kunnen bereiken, zo meent het studiebureel Gartner.

post-image-3

Een onderzoek van Gartner stipt verschillende sterke trends aan die verband houden met e-commerce, en in het bijzonder de m-commerce (handel vanop een mobiel toestel):

-34% van de in deze studie ondervraagde marketeers is van plan binnen de twaalf maanden mobiele toepassingen te ontwikkelen om zo beter de klanten te kunnen bereiken op hun smartphone of tablet.

-26% is van plan om applicaties te maken voor de sociale netwerksites.

-24% maakt zich op om user generated content te integreren in zijn projecten voor de sociale media.

-23% onderzoekt de mogelijkheden die geboden worden door reclame op de sociale media en door het delen van links via e--mails en online aanbiedingen.

-Uit de studie blijkt ook dat 60% van de marketeers denkt dat onvoldoende samenwerking met de interne IT-afdeling het voornaamste obstakel is om de gebruiker te bereiken.

Marktanalist Gartner verwacht ook dat in 2017 de CMO (Chief Marketing Officer) op vlak van IT meer zal uitgeven dan de CIO.

Back to top button
Close
Close