Steve Jobs wou Android vernietigen!

Schrijver-journalist Walter Isaacson maakt zich op om de langverwachte biografie van Steve Jobs uit te brengen, die een blik biedt op de verborgen en duistere kanten van de medeoprichter van Apple. Zo komt men er te weten dat de voormalige iCEO op alle mogelijke manieren de volledige vernietiging van Android wou, zelfs als het hem zijn laatste adem zou kosten en de 40 miljard dollar uit de schatkist van het bedrijf!

post-image-3

De biografie van Steve Jobs, opgesteld door Walter Isaacson (een Amerikaans journalist die de medeoprichter van Apple intiem kende) zou binnenkort een schat aan informatie moeten onthullen, soms pijnlijk, soms pikant, over de man die uitgeroepen werd tot visionair informatica-genie. Uittreksels van het boek doen nu al de ronde op het internet, en men verneemt bijvoorbeeld dat Steve Jobs nooit het idee verteerd heeft dat de concurrerende merken de iPhone en zijn iOS konden kopiëren, om te beginnen Google met Android. Zo heeft hij aan zijn biograaf toevertrouwd dat de praktijken van de internetgigant vergelijkbaar zijn met "grote bandietenstreken". De oorlog die Steve Jobs in de laatste momenten van zijn leven gevoerd heeft tegen Google en alle andere "kopieerders" was dus totaal! Google had zijn project gestolen.

De iCEO was dan ook bereid om " zijn laatste ademtocht te wijden, en tot de laatste cent van de 40 miljard dollar van het bedrijf op te offeren aan de vernietiging van Android ". Hij zei trouwens bereid te zijn om tot een thermonucleaire oorlog te gaan.

De biografie (verwacht begin november in iBook of papieren formaat) zou ook andere aspecten van het gedachtegoed van Steve Jobs moeten onthullen, zoals zijn visie op mobiele toepassingen, de iPad, en veel meer uiteraard.

Back to top button
Close
Close