Intel lanceert de Ultrabook als tegenzet tegen de iPad!

Intel en pc-gigant Acer waren deze woensdag in Brussel, om er de Ultrabook officieel te lanceren. Dat is een nieuw soort draagbare, ultradunne design computer die de kannibalisering van de pc-verkoop door de iPad tablets van Apple een halt zou moeten toeroepen. Ware het niet dat de Ultrabook de Mac Book Air op zijn weg vindt...

post-image-3

Na de tablet, ziehier de Ultrabook! Een ultra-draagbaar platform, bedacht door Intel, dat tegen einde 2012 goed zou moeten zijn voor 40% van de verkoop van draagbare pc`s wereldwijd. Waarmee meteen gezegd wordt dat de IT-industrie niet meer gelooft in logge, volgestouwde draagbare machines, een duidelijk slabakkende markt waarvan de verkoop in 2011 volgens Gartner wereldwijd slechts 364 miljoen zou halen (tegenover de 400 miljoen die eerder geschat waren). Dat in tegenstelling tot de verkoop van tablets die dit jaar de grens van de 70 miljoen stuks zou moeten bereiken.

Kortom, de komst van de Ultrabook geschiedt op een moment waarop de industrie volledig overhoop gegooid wordt en alle benchmarks aan spaanders geslagen worden.

Bekijkt men hem van dichterbij, dan heeft de UltraBook eigenlijk niets revolutionairs, toch niet voor wie de computers van Apple al kent, en dan vooral de MacBook Air - een mobiel, elegant model dat drie jaar geleden uitgebracht werd en dat momenteel de hele IT industrie inspireert, met Intel en Acer voorop.

Concreet beschikt het nieuwe gamma Ultrabooks van Acer over alles wat nodig is om ermee te werken als op een klassieke notebook, maar zijn ze lichter en hebben ze een langere batterijduur van 8 uur. De machines werden gebouwd om in minder dan 3 seconden uit hun waakstand te komen, zij bevatten SSD schijven, een ultradun scherm van 11 en 13", en zijn gemaakt van een legering van aluminium en magnesium.

De eerste Ultrabooks van Acer zullen op de markt aanspoelen in de loop van de maand november, aan een prijs vanaf 799 € BTW incl.

Tegen dan zou Apple al in een hogere versnelling gegaan kunnen zijn, en zelf een nieuwe generatie ultradraagbare computers uitbrengen met Cloud verbinding (iCloud zal in oktober gelanceerd worden) en voorzien van aanraakschermen.

Back to top button
Close
Close