Piraten vallen onze "pc banking" aan

Het was te verwachten, nu specialisten in IT-beveiliging telkens herhalen dat internet het paradijs voor oplichters geworden is. Vandaag zijn de homebanking programma`s slachtoffer van een vijandelijke aanval, met de verdwijning van veel geld tot gevolg.

post-image-3

Terwijl de bankkantoren hun personeelsbestand en hun voorraad geld verminderen (omwille van de veiligheid), komen er steeds meer online inbraken, die steeds meer verschillende vormen aannemen. Het is in dit klimaat dat men vandaag verneemt dat verschillende gebruikers van PC Banking (KBC, Dexia, Fortis en ING) bemerkten dat hun rekening leeggeroofd was nadat zij betalingen uitgevoerd hadden. De fout is te wijten aan een erg venijnige malware, die zich op de computer manifesteert via een ongebruikelijke pop-up die de bevestiging van een overschrijving vraagt. Het zijn dus de machines van de klanten die geviseerd zijn, de banksystemen blijven buiten schot (wat voor de slachtoffers uiteraard geen verschil uitmaakt).

De situatie wordt in elk geval ernstig genoeg geacht om een vergadering te rechtvaardigen, nu maandag, tussen de Nationale Bank, de bankinstellingen en de Federal Computer Crime Unit.

De banken willen in elk geval de slachtoffers verzekeren dat zij vergoed zullen worden voor de ontvreemde bedragen.

Back to top button
Close
Close