De eerste officiële vlucht van SpaceX voor het NASA-programma

SpaceX zal op 14 november eerstkomend zijn eerste officiële vlucht voor NASA uitvoeren. De Crew Dragon-capsule zal vier astronauten naar het International Space Station brengen in het kader van de Crew-1 missie.

post-image-3

SpaceX zal op 14 november eerstkomend zijn astronauten naar de ruimte sturen vanuit het Kennedy ruimtecenter in de staat Florida. Shannon Walker, Victor Glover, Mike Hopkins en Soichi Noguchi, het enige lid van het Japanse Agentschap voor Ruimteonderzoek, zullen dus de vier bewoners zijn van de Crew Dragon capsule, die aangedreven wordt door een Falcon 9 raket tot aan het International Space Station.

Zij zullen daar de kosmonauten Sergey Ryzhikov, Sergey Kud-Sverchkov en de astronaute Kate Rubin vervoegen. Dankzij deze missie wordt het team in het station vergroot en kunnen zo meer wetenschappelijke onderzoeken ter plaatse uitgevoerd worden.

Deze lancering kadert in het Commercial Crew Program: een akkoord waarbij SpaceX en Boeing zich tegenover NASA engageren om als transportmiddel te dienen voor de astronauten van het agentschap, zodat dit laatste niet meer afhankelijk is van Rusland.

Het lijkt dat Boeing vertraging oploopt, nu zijn Starliner capsule niet geslaagd is bij zijn laatste test. Het bedrijf van Elon Musk daarentegen blaakt van zelfvertrouwen en focust zich op Starship, dat het van plan is om vanaf 2024 naar Mars te sturen.

Back to top button
Close
Close