Cooperlink haalt 700.000 € op!

De start-up Cooperlink kondigt kapitaal- verhoging van 700.000 EUR aan om commerciële ontwikkeling te versnellen. LeanSquare (Noshaq) en originele privé- investeerders krijgen gezelschap van François Van Uffelen, die instapt in deze ronde.

post-image-3

De startup Cooperlink, opgericht eind 2017, ontwikkelde een innovatief digitaal platform dat bedrijven die aan gezamenlijke projecten werken toelaat hun samenwerking en documentuitwisseling te automatiseren, vertrekkend vanuit hun eigen tools. Cooperlink verbindt tools zoals Office365, File Server, Sharepoint, Alfresco, Exchange, Efficy, Autodesk en andere.

Cooperlink is voornamelijk, maar niet uitsluitend, actief in de bouwsector en heeft niet enkel architecten- en ontwerpbureaus onder zijn klanten, maar ook verschillende grote nationale spelers zoals BPC, VanLaere (groep CFE) en Eiffage. Meer recentelijk heeft Cooperlink een belangrijk contract met een andere grote speler afgesloten, waarin het concurreerde met Oracle.

Stelt u zich een werf voor waarbij meer dan een dozijn bedrijven betrokken zijn: ontwerpbureaus, architecten, project- coördinatoren, de projecteigenaar, enz. Dankzij Cooperlink vermijdt men tienduizenden E-mails, wordt informatie moeiteloos gecentraliseerd in de tools van elk bedrijf, is efficiëntere samenwerking mogelijk en beschikt het projectteam altijd over de meest actuele informatie. Maar daar stopt het niet. Het platform geeft bijvoorbeeld ook de mogelijkheid aan onderaannemers om hun dossiers ter validatie voor te leggen aan de verschillende betrokken partijen. Ook werfdossiers, met alle technische documentatie en bijlagen (de zogenaamde 'as-built'-dossiers), kunnen automatisch gegenereerd worden.

Cooperlink kan ook worden ingezet in andere sectoren zoals engineering, logistiek en gezondheidszorg, zelfs in de publieke sector waar efficiënte en veilige informatie-uitwisseling in het bijzonder, een must zijn. De kracht van Cooperlink is het, voor elke partner, garanderen van operational excellence, gegevens- eigendom, volledige controle over de gegevensopslag en autonomie van elk bedrijf. Als kers op de taart, past Cooperlink privacy- by-default (GDPR) toe, wat ervoor zorgt dat de privacy te allen tijde wordt gerespecteerd.

Cooperlink verwerkt zo'n 50.000 documentaire en 15.000 workflow -transacties per maand. Voor de 150 bedrijven die gebruik maken van het platform is dit een enorme besparing van tijd en op te volgen E-mails.

De ontwikkeling van Cooperlink staat niet stil. Heel binnenkort zullen nieuwe functionaliteiten bedrijven bijvoorbeeld in staat stellen hun E- mailbeheer verder te vereenvoudigen, dankzij artificial intelligence. Hiervoor geniet Cooperlink de steun van Digital Wallonia, via het Tremplin IA project.

Voor deze kapitaalverhoging kan Cooperlink rekenen op het vertrouwen van haar oorspronkelijke investeerders LeanSquare / Noshaq, Lode Debackere en Didier Schmit, maar ook op een nieuwe investeerder, François Van Uffelen (oprichter van de startup Babelway). François heeft een jarenlange ervaring met startups en in automatisering van gegevensuitwisseling in B2B. De kapitaalinbreng wordt aangevuld met een lening via de innovatie-afdeling van Sowalfin (Novallia).

De oprichters Axel Palmaers, Thomas Maréchal en Steven De Clerck zijn verheugd te kunnen rekenen op ervaren en actieve investeerders en een raad van bestuur. Cooperlink geniet bovendien de steun van WSL, een incubator voor startups.

Back to top button
Close
Close