WeGroup haalt 3 miljoen euro op

Truffle Capital en Seeder Fund investeren 3 miljoen euro in WeGroup. Daarmee wil het Gentse bedrijf zijn positie op de Belgische markt versterken en activiteiten opstarten in Frankrijk.

post-image-3

WeGroup is een fintechbedrijf dat zich toespitst op het digitaliseren van de verzekeringswereld. Dankzij haar virtuele assistente ‘Louise’ helpt de start-up verzekeringstussenpersonen, zoals makelaars of bankagenten, om efficiënter te werken en klanten beter te bedienen op basis van data en artificiële intelligentie. 

Anderhalf jaar geleden deed WeGroup zijn eerste stappen op de kapitaalmarkt. De onderneming, die eind 2017 werd opgericht, haalde 650.000 euro op bij imec en het Business Angels Netwerk Vlaanderen, en via crowdfunding. Leningen van PMV en KBC, en een subsidie van Vlaio maakten het financiële plaatje compleet. Medio 2020 ziet de wereld er voor WeGroup heel anders uit. Met het prestigieuze Parijse fonds Truffle Capital haalt de onderneming een grote risicokapitaalinvesteerder binnen.

Ook het Belgische Seeder Fund stapt in het kapitaal. Samen brengen zij 3 miljoen euro verse middelen aan. Die moeten WeGroup toelaten door te groeien in België en de sprong naar Frankrijk te wagen. "We zitten binnen bij circa 300 makelaars. Dat gaat van kleine zelfstandigen tot grote huizen zoals Callant en Willemot", vertelt CEO Arvid De Coster. 

Ook enkele grote verzekeringsondernemingen zijn klant geworden, omdat zij de technologie interessant vinden. Het aantal medewerkers is gegroeid van tien naar dertig." De Coster ziet in eigen land nog voldoende groeipotentieel voor WeGroup, zeker in Franstalig België. Toch kijkt hij al over de landsgrenzen heen. Een nieuw kantoor in Parijs zit nog dit jaar in de planning.    

 

 
Back to top button
Close
Close