SaaS groot succes bij ontwikkelaars

Een nieuw onderzoek kijkt naar het gedrag van de bouwers van apps. En het analyseert de redenen waarom de meeste ontwikkelaars zich tot SaaS wenden om unieke functionaliteiten te creëren.

post-image-3

Auth0, het platform voor ontwikkelaars van apps voor het beheer van de identiteit, onderzocht het gedrag en de gebruiksschema`s van de app-bouwers.

Het onderzoek naar "De staat van het bouwen van applicaties in 2020" geeft aan dat de meeste ontwikkelteams (51% van de 426 ondervraagde professionals) zich nu tot het internet en geavanceerde SaaS (software as a service) diensten wenden om unieke functionaliteiten te creëren die zij integreren in tal van applicaties.

Voor apps die een betaling vereisen deed 74% van de ondervraagden beroep op uitbesteding, en Stripe was in dat geval de favoriete tool. Bij apps die een boodschappendienst vereisen, zei 71% dat het deze oplossing uitbesteed had, en daar was Twilio de voorkeurstool.

En een derde bestudeerde dienst, authenticatie, werd in 83% van de gerealiseerde applicaties vernoemd als een vereiste. De cijfers met betrekking tot uitbesteding van authenticatie liggen echter lager dan die bij andere diensten (58% van de ondervraagden doet er beroep op).

Met de versnelde doorlooptijden bij de lancering van applicaties doen de teams niet langer beroep op het intern ontwikkelen maar wenden zich tot microservices, de `basiscomponenten` van applicaties, die functionaliteiten bieden die zij praktisch niet zelf zouden kunnen bouwen en onderhouden.

"Deze resultaten bevestigen de trend bij teams die apps ontwikkelen, om zich steeds vaker te baseren op API`s die standaard of via derden beschikbaar zijn en op externe SaaS-diensten voor het bouwen van applicaties - waarmee zij de time to market kunnen verkorten terwijl zij ook de volledigheid en veiligheid optimaliseren", legt Martin Gontovnikas uit, vicepresident marketing en groei bij Auth0.

Back to top button
Close
Close