Een explosieve groei in de beveiligingsactiviteiten

Met de explosieve groei van het thuiswerken biedt beveiliging de IT service providers nieuwe opportuniteiten voor inkomsten. Maar zij zouden vitale activiteiten kunnen verliezen als zij hun dienstenaanbod niet aanpassen aan de huidige situatie. Een woordje uitleg.

post-image-3

Een onderzoek van Barracuda Networks beklemtoont het feit dat "managed services providers vitale activiteiten zouden kunnen verliezen als zij hun portfolio niet aan de huidige situatie aanpassen".

Uit het nieuwe rapport "The Evolving Landscape of the MSP Business Report 2020", dat zich buigt over de nieuwste trends die naar voren komen als gevolg van het coronavirus, blijkt dat beveiligingsdiensten bovenaan de lijst staan bij wat overwogen wordt. Zo klimmen de beveiliging van de toestellen van de gebruikers, e-mails en netwerken naar de top 5 van diensten in 2020. Dit in tegenstelling tot 2019 waar enkel beveiliging van e-mails de top 5 bereikt.

Volgens een 300-tal managed services providers die geïnterviewd werden (ook in België), leiden de groeiende bezorgdheid over beveiliging en het gebrek aan interne competenties bij de eindgebruikers naar de noodzaak om zich tot externe dienstverleners te wenden.

De meeste IT-dienstverleners (72%) meent bovendien dat de beveiligingsproblemen van de klanten -veroorzaakt door het gestegen aantal telewerkers- nieuwe mogelijkheden voor inkomsten creëren. 88% van de ondervraagde bedrijven verklaarde dat de vraag naar beveiligingsdiensten "matig" tot "aanzienlijk" gestegen was.

Het rapport wijst ook op het feit dat de meeste ondervraagden van plan zijn om in 2020 hun dienstenwaaier uit te breiden. Terwijl 91% ervan zelfs van plan is om de capaciteit van zijn  diensten tijdens de 12 volgende maanden uit te breiden.

De specialisten geven trouwens de voorkeur aan een hybride benadering van de diensten: 53% van de ondervraagden verwacht in 2020 meer dan de helft (51%) of meer van zijn activiteiten te genereren via managed services.

Het rapport besluit dan ook: "managed services lijken de voornaamste inkomstenbron te zijn voor een grote meerderheid van de ondervraagden. 69% ervan beschouwt managed services als een grote opportuniteit om zijn verkopen in 2020 te verhogen". Een cijfer dat beduidend hoger is dan in 2019, vermits er een groei van 54% is.

Back to top button
Close
Close