Apple brengt officieel een nieuwe iPhone uit aan €489

De nieuwe iPhone SE is te koop vanaf 24 april

post-image-3

In volle lockdown heeft Apple een nieuwe, betaalbare smartphone voorgesteld, de iPhone SE van de 2e generatie. Die heeft een LCD-scherm met een diagonaal van 4,7 inch en geeft True Tone-kleuren weer op een Retina HD-scherm met een resolutie van 1334 x 750 pixels.

Touch ID maakt er zijn grote herintrede - net zoals de Home knop - nadat die in 2017 afgeschaft werd met de iPhone X. Net zoals bij de iPhone 11 bevat de smartphone een A13 Bionic chip. Wat het toestel een gelijkaardig vermogen geeft als de laatste spruit van het merk, ondanks zijn 3 GB RAM.

Voor dit model heeft Apple slechts één sensor geplaatst aan de achterzijde van het toestel. Het gaat om een groothoekcamera van 12 MP, met een diafragma van ƒ/1,8. Vooraan heeft de iPhone SE een camera van 8 MP met een diafragma van ƒ/2,2. De smartphone zou evenwel toch een goede fotokwaliteit bieden, vermits het een gelijkaardige beeldverwerking bevat als die van de modellen uit de hogere klasse. Wat video betreft, het kan beelden maken in 4K aan 60 frames per seconde.

Apple kondigt eenzelfde autonomie aan als bij de iPhone 8, namelijk 40 uur bij het beluisteren van audio, het is compatibel met snel en draadloos herladen, en met Wifi6.

Wat design betreft is deze nieuwe Phone uit het instapgamma verkrijgbaar in drie kleuren (wit, zwart of in Red editie), met drie verschillende opslagruimten (64 GB, 128 GB en 256 GB). De verkoopprijs start vanaf €489, wat dus bijna de helft is van de iPhone 11 toen hij uitkwam. Te koop vanaf 24 april, en de pre-bestellingen gaan al van start op 17 april vanaf 14u.

Back to top button
Close
Close