Orange Belgium lanceert de eSIM in België

Orange Belgium is de eerste operator die de vervanger van de `oude` Simkaart lanceert op de Belgische markt. Een geïntegreerde kaart waarmee volledig nieuwe klantervaringen aangeboden kunnen worden.

post-image-3

Orange Belgium kondigt aan dat het de nieuwe geïntegreerde Simkaart, of eSIM, zal ondersteunen. Die wil gans nieuwe klantervaringen aanbieden, terwijl dit het bedrijf meteen ook omvormt tot een totaal digitale operator.

Na vele jaren trouwe dienst zal de Simkaart geleidelijk haar plaats moeten afstaan aan haar vervanger, de eSIM, een nieuwe technologie die de traditionele Simkaarten in plastiek zal moeten vervangen.

De eSIM is een kleine chip, die direct geïntegreerd is in het toestel, met de bedoeling de deur te openen naar nieuwe klantervaringen. De gebruikers zullen bijvoorbeeld een nieuw eSIM-profiel kunnen toevoegen en van de ene account naar de andere overschakelen, zonder hun toestel te moeten manipuleren. Dat is bijzonder interessant voor wie een professioneel en privé-abonnement bezit.

De eSIM zal ook het leven van gebruikers die vaak reizen vereenvoudigen, van expats en toeristen: zij zullen gemakkelijk kunnen kiezen voor een plaatselijk abonnement wanneer zij in België verblijven.

Door de eSIM te ondersteunen zal Orange Belgium in de nabije toekomst ook nieuwe abonnementsdiensten kunnen aanbieden voor een brede waaier toestellen, zoals tablets, slimme uurwerken en andere wearables.

Residentiële klanten die een compatibele smartphone bezitten, zullen dus niet langer de Simkaart in hun toestel moeten steken om toegang te krijgen tot het netwerk van Orange Belgium: het zal volstaan om hun identificatiegegevens te downloaden door eenvoudigweg een QR-code in te scannen. Dit na een grondige verificatie van de identificatie van de klant via een winkel, in de beginperiode.

Meer informatie over de eSIM en compatibele toestellen: https://www.orange.be/nl/blog/esim-belgie-alles-weten

Back to top button
Close
Close