Horus Software haalt 800.000 euro op om zo haar groei te verzekeren

De start-up uit Luik die achter de `revolutionaire` boekhoudsoftware met artificiële intelligentie zit, maakt een fondsenwerving van 800.000 euro bekend. Een kapitaalverhoging die het bedrijf moet toelaten om haar ontwikkeling in België en Luxemburg te verzekeren.

post-image-3

De kapitaalverhoging vindt plaats één jaar nadat de verkoop van de boekhoudsoftware Horus Software gestart was. Met deze operatie wil het bedrijf haar ontwikkeling verzekeren in Vlaanderen, een erg belangrijke markt, maar ook in Luxemburg waar de lancering van de boekhoudsoftware de overgang naar het PCN 2020 (genormaliseerd boekhoudplan) voor de Luxemburgse bedrijven en fiduciaires gaat vereenvoudigen.

Horus wil ook het leven van de financiële afdelingen in de bedrijven en fiduciaires vereenvoudigen dankzij de ontwikkeling van steeds innovatievere functies (CRM, fiduciair beheer, factoring, incasso), en door een grotere compatibiliteit met andere software zoals Syneton, Silverfin en Recovr.

Horis Suftware noemt zich "een echte digitale cockpit waarmee de financiën en de facturen van een bedrijf in real time beheerd kunnen worden. De applicatie, die beroep doet op artificiële intelligentie (machine learning) en gedragsanalyse, richt zich zowel tot boekhouders en fiduciaires (Horus Office) als tot zelfstandigen en managers van KMO`s en non-profits (Horus Mobile).

De familiale start-up Horus, die uit een vijftiental medewerkers bestaat, heeft de ambitie om tegen 2020 het aantal gebruikers te verzesvoudigen, en dus van 500 naar 3.000 bedrijven en fiduciaires te bregen, bij een markt die op een omzetcijfer van 3 tot 4 miljoen euro geschat wordt.

"Voor deze fondsenwerving hebben wij beroep gedaan op familieleden en mensen die ons al sinds ons begin volgen. Dit voorkomt dat wij langs een private equity-formule moeten passeren. Het is onze bedoeling om het familiaal karakter te behouden, en het bedrijf niet te verkopen", legt Philippe Tailleur uit, CEO van het bedrijf.

Back to top button
Close
Close