De `duurzame` smartphone gaat van start in België

Het Franse merk Crosscall lanceert een nieuw gamma `duurzame` smartphones en tablets, die een antwoord moeten bieden op kritieke professionele behoeften en het meest extreme privaat gebruik. Betaalbare toestellen met een garantie van 3 jaar, die de markt van professionele mobiele toestellen zullen doen daveren!

post-image-3

Het is nog een nichemarkt. En toch gelooft het Franse merk Crosscall er rotsvast in: mobiele toestellen moeten ontworpen worden vanuit een duurzame optiek, om langer te werken en aangepast te zijn aan de meest extreme omgevingen. Een gedurfde gok, die veel kan opleveren! Vooral omdat de technische specificaties en de bijzondere functies van de toestellen van het merk heel wat voordelen bevatten.

Misschien niet zo klein en licht, maar ze zetten vooral in op ultra-resistentie bij een val (tot 2 meter), afdichting (tegen stof en zeewater), lange autonomie tot twee dagen bij normaal gebruik, enz. Allemaal elementen die moeten wijken bij de huidige trend van toestellen die al te vaak slachtoffer zijn van geplande veroudering.

De smartphones en tablets van Grosscall, die onder het Android besturingssysteem draaien, beantwoorden hiermee aan vele kwaliteitsnormen en zijn gevalideerd na meer dan 80 labotesten. Om te voldoen aan de behoeften van professionals uit uiteenlopende sectoren zoals industrie, bouw, gezondheid of defensie. Zonder de stoutmoedigste avonturiers en liefhebbers van de meest extreme sporten te vergeten.

De toestellen werden bovendien ontworpen en vervaardigd met zorg voor het kleinste detail (meerdere afdichtingen, batterijen beschermd in een metalen omhulsel, goede toegang tot de interne componenten) om zoveel mogelijk te voorkomen dat zij teruggezonden oworden naar de klantendienst bij de minste val! Dit alles laat het merk toe om de waarborg van zijn toestellen tot 3 jaar uit te breiden!

Bij de originele features die het nieuwe gamma `outdoor` mobieltjes van Crosscall bieden vermelden we de Talkie-Walkie functie in groep (via 4G), aanraakschermen die met handschoenen bediend kunnen worden, een magnetisch bevestigingssysteem waarmee herladen via contact mogelijk is, plaats voor 2 simkaarten, een extra sleuf voor een SD-geheugenkaart, hoogperformante foto- en videosensoren, een geolocalisatiesysteem om geïsoleerde werknemers te beschermen, een uitgebreid gamma gespecialiseerde accessoires, enz. Ongetwijfeld zal het nieuwe meer `lifestyle` design van het nieuwe gamma een breder publiek verleiden!

"Ons nieuwe gamma moet een nieuwe weg openen naar een duurzamere telefoon, die beantwoordt aan de behoeften van de gebruikers. Hiermee richt het toestel zich tot een breder publiek van mensen die een telefoon willen met een langere levensduur, die bovendien geschikt is voor alle dagelijkse activiteiten, zonder speciale voorzorgen", aldus Cyril Vidal, oprichter en president van Crosscall.

De nieuwe CORE-T4 tablet (€499,90), die zowel mobiel outdoor kantoor is als draagbaar amusementsportaal dat tegen een stootje kan, is het eerste toestel op de markt dat door Google gecertificeerd is als Android Enterprise Recommended. Het laat professionals met andere woorden toe om hun toestel mee te nemen naar hun werkomgeving, in welke sector zij ook actief zijn.

Crosscall, dat onlangs gekozen werd door de Franse spoorwegen (SNCF) om over een periode van 3 jaar zijn 32.500 agenten te bevoorraden, zal zijn 3 smartphones en zijn tablet in België verkopen via partnerschappen die onder andere met Proximus, Telenet, Base afgesloten werden en via het netwerk van verkooppunten van de merken Mediamarkt, Excellent, Vandenborre, Coolblue en Krëfel.

Een gamma smartphones met versies in 3 modellen waarvan de prijs varieert tussen €219 en €449.

Meer informatie: crosscall.com

Back to top button
Close
Close