Orange Belgium test 5G uit in de haven van Antwerpen

De telecomoperator lanceert als eerste in België een 5G-testcentrum voor bedrijven. Een experiment dat uitgevoerd wordt in de haven van Antwerpen.

post-image-3

Orange Belgium activeert als eerste in België een testcentrum voor bedrijven, om alle potentieel van de technologie te exploiteren op reële applicaties, in samenwerking met industriële partners.

Concreet zal de eerste 5G-netwerkinfrastructuur in België, uitgewerkt in het havengebied van Antwerpen, de operator toelaten om de 5G-capaciteiten uit te rollen in een bepaald netwerk, voorzien van een zeer laag latentieniveau en een massaal IoT-verkeer. Dat komt neer op een dataconnectie met een downloaddebiet van 1,42 Gbps, een uploadsnelheid van 329 Mbps en een end-to-end latency van 7 milliseconden.

5G, dat complementair én compatibel is met de vorige generaties (2G, 3G en 4G), zal tal van verbeteringen brengen op het gebied van snelheid, latentie, betrouwbaarheid, schaalbaarheid, flexibiliteit, veiligheid, dekking en capaciteit. Het zal de deur openen naar nieuwe toepassingen voor residentiële en zakelijke klanten, zoals IoT, connected voertuigen, eHealth, industriële toepassingen en meer.

In de marge van deze technologische ontwikkeling zal 5G de digitale transformatie ondersteunen van de meeste economische sectoren (gezondheid, transport, industriële productie, …).

Orange Belgium heeft ZTE uitgekozen als technische partner voor de Orange Industry 4.0 Campus, een zone die in een beginperiode 7 sites binnen de haven van Antwerpen zal activeren. Tegen april 2020 zullen er 14 sites actief zijn, wat een dekking biedt in verschillende zones van het Antwerpse havengebied (150 km²).

Momenteel is de milieuwetgeving van het Vlaams Gewest de enige waarbij deze testen toegelaten zijn, zelfs al moet die nog verbeterd worden. Voor een uitrol van 5G over het hele land is een nieuwe wetgeving onmisbaar.

Back to top button
Close
Close