Google neemt Fitbit over voor 2,1 miljard dollar

Door de accessoires met internetverbinding van Fitbit over te nemen, kan Google nu een volledig en geïntegreerd hard- en software aanbod uitbouwen. En dus de concurrentie aangaan met Apple en zijn Watch uurwerken

post-image-3

Google heeft gebruik gemaakt van Allerheiligen om de overname aan te kondigen van Fitbit, specialist van accessoires met internetverbinding, bestemd voor gezondheid en fitness. Bij deze overname, die pas in de loop van het volgend jaar afgerond zou worden, is een bedrag gemoeid van 2,1 miljard dollar. Hiermee kan het bedrijf uit Mountain View haar positie op de markt van de wearables aanzienlijk verbeteren.

Google biedt al een besturingssysteem aan (Wear OS) en een fitness-app (Google Fit). Met deze overname heeft het nu ook hardware die zijn waarde bewezen heeft. Momenteel heeft Fitbit naar eigen zeggen 100 miljoen toestellen verkocht wereldwijd en zijn er 28 miljoen actieve gebruikers.

Google heeft nu dus alles wat het nodig heeft om een volledig en geïntegreerd aanbod te creëren, waardoor het de concurrentie kan aangaan met de belangrijkste speler op deze markt, namelijk Apple en zijn slimme uurwerk, Watch. Omgekeerd zullen de Fitbit-producten profiteren van de artificiële intelligentie die door Google ontwikkeld is. Tot nu waren de Fitbit-uurwerken gebaseerd op de slimme assistent Amazon Alexa.

Vermits de gezondheids- en fitnessgegevens bijzonder gevoelig liggen, wil Google onmiddellijk de klanten van Fitbit geruststellen. "Wij zullen transparant zijn over de gegevens die wij verzamelen en waarom wij die verzamelen. Wij zullen nooit persoonlijke gegevens verkopen aan wie ook. De gezondheids- en wellnessgegevens van Fitbit zullen niet gebruikt worden voor Google-advertenties. En wij zullen de Fitbit-gebruikers de keuze geven om hun gegevens te herzien, te verplaatsen of te verwijderen", benadrukt Rick Osterloh, Vice President Devices & Services, in een blogposting.

Volgens The Information was ook Facebook in gesprek met Fitbit, maar het zou slechts de helft van de som van Google aangeboden hebben, wat zou verklaren waarom het de buit niet binnengehaald heeft.

Back to top button
Close
Close