Apple zal zijn on-demand tv lanceren op 1 november

Wat u moet onthouden van de Apple keynote.

post-image-3

Maandag heeft Apple tijdens zijn jaarlijkse conferentie met presentatie van nieuwigheden, aangekondigd dat het zijn on-demand tv-dienst op 1 november zou lanceren, met een abonnement van 4,99 dollar per maand! Apple TV+ zal in 100 landen beschikbaar zijn en wie een iPhone, iPad of Mac koopt zal één jaar lang gratis toegang hebben.

De groep uit Californië staat op een keerpunt en heeft beslist om voortaan evenveel nadruk te leggen op services als op toestellen. De iPhone is weliswaar goed voor meer dan de helft van de inkomsten van Apple, maar hij zou een steeds minder centrale plaats moeten gaan innemen, omwille van de vertraging van de verkoop, en dat nadat het toestel 10 jaar lang alle aandacht kreeg.

Toch heeft Apple dinsdag nog een nieuwe versie voorgesteld van zijn vlaggenschip toestel, de iPhone 11, die voorzien is van twee camera`s op de achterkant en een `ultra groothoek` lens. Dit toestel zal verkocht worden aan een prijs vanaf 699 dollar (633 euro).

De iPhone 11 Pro-versie van zijn kant, die voorzien is van drie camera`s op de achterkant, is te koop vanaf 999 dollar. Deze iPhones zullen vanaf vrijdag besteld kunnen worden, met levering vanaf 20 september.

Deze nieuwe modellen bevatten echter geen grote wijzigingen. De analisten beklemtonen dat Apple een afwachtende houding aanneemt tot het volgend jaar toestellen op de markt brengt die aangepast zijn aan de nieuwe generatie van mobiele telefonie, 5G, die de overdracht van data beduidend zou moeten versnellen.

De groep heeft ook enkele simpele updates voorgesteld van zijn Apple Watch en iPad.

In lijn met de strategische verschuiving die in maart werd aangekondigd, zouden de services, zoals de on-demand tv een steeds belangrijkere plaats moeten innemen, zodat Apple het kan opnemen tegen een steeds drukker wordende concurrentie in de distributie van content, met name Netflix, Amazon en Walt Disney. Zo heeft Apple dinsdag aangekondigd dat zijn videogamedienst Apple Arcade gemakkelijk toegankelijk wordt via de App Store en vanaf 19 september beschikbaar is voor 4,99 dollar per maand.

Back to top button
Close
Close