Drivy lanceert de Drivy Open-technologie in België: de voertuigopening via smartphone

Na de lancering van de dienst op de Belgische markt in juni 2016, zet Drivy, het leidend autodeelplatform in Europa, zijn ontwikkeling voort door de officiële lancering van zijn Drivy Open-technologie, die een reservatie van een auto in “self-service” mogelijk maakt.

post-image-3

"We beschikken in Brussel al over tientallen auto's die uitgerust zijn met onze Drivy Open-technologie. Vandaag gebeuren meer dan 30% van onze boekingen in Brussel in “self-service”, dankzij Drivy Open. Met ons aanbod voor een 100% mobiele selfservice autodeel-ervaring, zetten we onze missie voort: stedelingen de meest praktische oplossing bieden om tot een auto toegang te krijgen wanneer ze die nodig hebben, zonder dat ze een individueel voertuig in de stad hoeven te bezitten.” legt Quentin Lestavel, Country Manager Frankrijk en België, uit.

Met 1,5 miljoen gebruikers en 50.000 auto's beschikbaar in 6 landen, heeft Drivy het concept van autodelen voor het grote publiek toegankelijk gemaakt. De dienst laat eigenaars, zowel particulieren als professionelen, toe om hun voertuig(en) met een gemeenschap van stedelijke autorijders,die een voertuig aan een betaalbare prijs gemakkelijk willen vinden, te delen.

Deze democratisering van het autodelen in de stad versnelt dankzij de introductie van Drivy Open, een technologie die gebruikers in staat stelt om autodeuren via een mobiele applicatie te openen. Dit is een grote primeur voor een autodeelplatform (tussen particulieren). Door een gemakkelijk en toegankelijk “self-service” autodeelsysteem, aan te bieden, stelt het platform huurders vrij van de gewoonlijke beperkingen van het autoverhuur.

Eigenaars, aan hun kant, kunnen hun verhuur op afstand beheren, zonder zich te hoeven verplaatsen om de sleutels te overhandigen. Drivy Open stelt hen in staat om vaker hun auto(s) te verhuren en meer inkomsten te genereren. Gemiddeld verhogen eigenaren, die ervoor hebben gekozen om hun voertuigen met Drivy Open uit te rusten, hun aantal verhuringen met 50%. Hierbij loopt de bezettingsgraad voor sommige voertuigen op tot 70%.

De Drivy Open-technologie is volledig beveiligd. Een startonderbreker beschermt het voertuig tegen diefstal, de deuren kunnen alleen tijdens de gereserveerde tijdstip geopend worden en in geval van probleem, kan Drivy de auto geolokaliseren. Daarbovenop worden huurdersprofielen altijd vooraf door het platform gecontroleerd.

Back to top button
Close
Close