Thales bemachtigt Gemalto en wordt de nummer 1 in cyberbeveiliging in Europa.

Door een hoger bod uit te brengen dan dat van Atos, heeft het bedrijf Thales de specialist in digitale beveiliging Gemalto bemachtigd voor een bedrag van meer dan 4 miljard euro. Waardoor er een nieuwe cybersecurity gigant geboren is die meer dan 18 miljard euro waard is en 79.000 werknemers telt.

post-image-3

Het bedrijf Atos heeft bekendgemaakt dat het niet van plan is om gevolg te geven aan zijn overnameaanbod van Gemalto, het bedrijf gespecialiseerd in simkaarten, aan de prijs van 46 euro per aandeel. Een beslissing die vrije baan geeft aan de overname door Thales, volgens een toenaderingsakkoord dat voorafgaand getekend was tussen beide bedrijven.

Volgens de voorwaarden daarvan waren Thales en Gemalto overeengekomen om de overname-operatie in het tweede semester 2018 af te ronden op voorwaarde dat er geen enkel hoger bod uitgebracht zou worden.

Het samengaan van de twee Franse zwaargewichten in de digitale beveiliging, zorgt dus voor de geboorte van een nieuwe Europese digitale gigant.

Ter herinnering, Thales heeft de laatste jaren meer dan 1 miljard euro geïnvesteerd in connectiviteit, cyberbeveiliging, big data en artificial intelligence, via een reeks strategische overnames (Sysgo, Vormetric en Guavus); en het heeft onlangs een "digital factory" geopend in Parijs waarmee een investering van 150 miljoen euro gemoeid was.

Het bedrijf Gemalto van zijn kant, dat bekend staat voor zijn chipkaarten, is eveneens een wereldkampioen in digitale beveiliging, met in 2016 een omzetcijfer van 3,1 miljard euro.

Door een bod uit te brengen dat hoger is dan dat van Atos (51 euro per aandeel, wat vijf euro meer is dan het bod van Atos), valoriseert Thales de overname-operatie op ongeveer 4,6 miljard euro, gefinancierd dankzij de liquide middelen van de groep en een bankfinanciering van 4 miljard euro.

Als de voorwaarden van het overnameakkoord gehandhaafd worden, dan zou de nieuwe cybersecuritygigant in Europa goed zijn voor een 18 miljard euro omzetcijfer en zal hij 79.000 personeelsleden tellen, die zullen bijdragen aan de innovatie van de sector voor de beveiliging van zowel banktransacties als van connected objects.

Back to top button
Close
Close