3 disruptieve trends die uw business op zijn kop zullen zetten!

Artificiële intelligentie en robotica herdefiniëren de bedrijfsdynamiek. Bedrijfsprocessen die automatisering ondersteunen liggen aan de basis van voorspellende analyses. Terwijl de blockchain de nauwkeurigheid van data verbetert. Met voorop een revolutie bij financiële transacties…

post-image-3

De digitale revolutie heeft de manier van zakendoen volledig veranderd. De "backoffice" functies ontsnappen niet aan drie disruptieve trends van de toekomst. Artificial Intelligence (AI), Robotics Process Automation (RPA), Predictive Analytics en blockchain technologieën zijn grote woorden die nu in de mode zijn. Zij versnellen niet alleen de processen, maar verbeteren ook de efficiency en nauwkeurigheid ervan.

De financiële sector, om er maar een te noemen, is de laatste schakel in een hele reeks functies waar de exponentiële groei van AI en RPA (robotisering van software) toegepast wordt.

Het is al 30 jaar dat men zoekt naar oplossingen voor het automatiseren en verwerken van Accounts Payable die de werklast en het aantal medewerkers kunnen verminderen.  Sommige oplossingen zorgen voor bijkomende voordelen en optimaliseren de kortingen, producten, cashflows, planning van interdisciplinaire budgetten, voorspellingen, enz. Toekomstgerichte "Finance" teams moeten hiermee rekening houden bij nieuwe aanwervingen en erop letten dat deze nieuwe medewerkers de nodige vaardigheden bezitten om de technologische evoluties op de voet te volgen.

De AI-technologie is gebaseerd op precieze gegevens. Zonder voldoende precieze data, beschikt zij niet over de informatie die nodig is om te weten en te begrijpen welke beslissingen te nemen. Finance en Procurement specialisten moeten dus kiezen voor zakelijke netwerken waar zij in de eerste plaats 100% van de leveranciers kunnen aankoppelen op het P2P ecosysteem, om vervolgens een 100% adoptie te verkrijgen bij de gebruikers dankzij e-procurement en het 100% automatiseren van bestellingen en facturen.

De blockchain tot slot laat toe om over nauwkeurigere gegevens te beschikken en vooral om de noodzaak van audits door derden te vermijden. "Want de gegevens die in Blockchain ingevoerd en opgevolgd worden, kunnen niet gewijzigd worden, zelfs niet door degene die het boekhoudsysteem beheert. Vermits de integriteit van de financiële gegevens gewaarborgd is, is een externe audit niet meer nodig. Voeg daar nog bij dat de cycli verkort worden en dat de kosten verlaagd worden aangezien alles in real time gebeurt. Zonder te vergeten dat de het overzicht dat door Blockchain gerealiseerd wordt, aangewend kan worden voor analyses waarmee men de cashflow en risico`s beter kan beheren", legt Dany De Budt uit, Country Manager van Basware.

Hij besluit: "De toekomst van finance en procurement, mogelijk gemaakt door de e-commerce, zal niet alleen voor een revolutie zorgen in de manier van werken, maar ook van kopen, verkopen en verhandelen. Het is dus van groot belang dat men de evolutie van teams, de relaties met leveranciers en de samenwerking tussen de verschillende afdelingen goed begrijpt wanneer men technologieën kiest die de business moeten vooruithelpen".

Back to top button
Close
Close