Met de app Fix My Street kan men eindelijk sluikstort signaleren

Voortaan kan men ook de aanwezigheid van afval of sluikstorten signaleren via de online app van het Brussels Gewest. 4 jaar na de lancering van Fix My Street werd de gebruikservaring nu dus flink verbeterd. De integratie van de properheidsfunctie in de app beantwoordt aan de groeiende vraag van de Brusselaars naar een propere stad.

post-image-3

De Brusselse Staatssecretarissen Bianca Debaets (Digitale Strategie) en Fadila Laanan (Netheid) hebben zopas de nieuwe versie voorgesteld van de app, die vanaf heden verkrijgbaar is. Dankzij de verbeterde gebruikservaring met duidelijkere categorieën is het gemakkelijk om, met enkele klikken, een probleem op de straat te melden.

Waar de app in het verleden niet echt uitnodigend was door de ingewikkelde procedure, is er nu geen enkel excuus meer. Bovendien is het nu mogelijk om ook de aanwezigheid van afval of sluikstort te melden.

"De Brusselaars verdienen propere straten. En wanneer wij daartoe kunnen bijdragen met onze app Fix My Street, des te beter. De Smart City technologie moet de burgers altijd ten goede komen. Ik ben verheugd dat mijn collega`s binnen de Brusselse Regering eveneens deze Smart City dimensie ondersteunen", zo verklaart de Brusselse Staatssecretaris voor Digitale Strategie, Bianca Debaets.

Fix My Street werd in 2013 gelanceerd; sindsdien werden er 78.000 incidenten gesignaleerd via de app. Dat is een mooi getal, maar het potentieel is enorm en het aantal zou snel moeten stijgen. Getuige hiervan het aantal boodschappen dat dit jaar ontvangen werd: al meer dan 11.000.

De app is gratis beschikbaar via de App Store en Google Play. Er hoort ook een website bij, met dezelfde functies: http://www.fixmystreet.brussels.

Back to top button
Close
Close