Al meer exemplaren van de Galaxy S8 vooraf besteld dan van de S7

De preorders voor de Galaxy S8, de nieuwe high end smartphone van de Zuid-Koreaanse fabrikant, overstijgen die van zijn voorganger, de S7, wat doet veronderstellen dat de technische problemen van de Note7 de klanten van het merk niet afgeschrikt hebben.

post-image-3

Met de S8, die in Zuid-Korea, de Verenigde Staten en Canada op 21 april op de markt komt, hoopt Samsung de verkoop van zijn smartphones terug aan te zwengelen, na de terugtrekking van de Note7. Het nieuwe toestel werd goed onthaald en sommige analisten menen dat Samsung record jaarverkopen zou kunnen noteren.

De S8 is het eerste toestel uit de Galaxy-reeks dat een beveiligingsprotocol bevat om het oververhittingsprobleem van de Note7 te voorkomen. Analisten menen dat Samsung de beste kwartaalwinst uit zijn geschiedenis zou moeten zetten over de periode april-juni, dankzij de sterke verkoop van de S8 en een stevige geheugenmarkt, die een record omzetcijfer zou moeten genereren.

De S8 is voorzien van een gebogen scherm van 6,2 inch (15,75 cm), tot nu het grootste voor een high end toestel van Samsung, en een tweede toestel is 5,8 inch groot.

(via Reuters)

Back to top button
Close
Close