Barefoot, de Brusselse startup studio haalt 1 miljoen euro kapitaal op

Barefoot, een snel groeiende startup studio, kondigt aan dat ze met succes een kapitaalsverhoging voor meer dan 1 miljoen euro heeft volbracht. Deze fondsen werden voornamelijk gewerfd bij Belgische families, maar ook bij ING, die zich hierdoor op een visionaire en ambitieuze manier positioneert op de markt van het ondernemerschap in België.

post-image-3

Barefoot werd opgericht door Augustin van Rijckevorsel in juli 2015, waarbij een eerste kapitaalsverhoging plaatsvond, met Hat Ventures en Sprinkly als eerste investeerders. Barefoot biedt B2B2C oplossingen voor problemen met dewelke bedrijven te kampen hebben. De oplossingen bestaan enerzijds uit een mobiele applicatie, om de ervaring van gebruikers te vergemakkelijken, en anderzijds uit een web platform, voor het centrale management.  

Niet veel later is de ploeg uitgebreid met de aankomst van Tanguy Biart en Hugo Mahieu, die hun job verlaten hebben om respectievelijk CEO en CFO te worden, en de concepten te transformeren naar innovatieve bedrijven

In minder dan een jaar tijd, hebben ze samen een eco-systeem voor ondernemers uitgewerkt, waaruit 5 startups zijn gegroeid.

  • Freeedrive.com - Met als doel het aantal ongevallen op de weg te verminderen die gelinkt zijn aan het gebruik van de smartphone achter het stuur.
  • Blugle.tv - Met als doel het delen van video media van merken via een netwerk van influencers.
  • MyWoobe.com - Met als doel het creeëren van een sociale link tussen de werknemers van verschillende departementen van grote bedrijven met behulp van micro events.
  • Kowo.com - Met als doel het organiseren en motiveren van carpooling tussen collega's om zo de fleet kosten en CO2 emissies van bedrijven en individuën te verminderen.
  • iMook.io - Met als doel het verrijken van de lees ervaring door interessante media inhoud toe te voegen

Het concept heeft verschillende boegbeelden aangetrokken waaronder een aantal met autoriteit in hun domein: Hugues Rey (Havas), Michel Van den Broucke (LeasePlan), Joost Vantomme (Febiac), Rudi Benmeridja (Amlin), Karin Genoe ( IBSR), Valérie Barat (ING), Xavier Brichard (Axa), Fabrice Enderlin (UCB), Jean-Philippe Cordier (Younity et ULB)…om er maar enkele te noemen, die in de Raden van Bestuur van de ondernemingen van Barefoot zetelen. De start-ups worden geleid door jonge en talentvolle ondernemers, aangetrokken door een omgeving die overloopt met creativiteit, omringd door een kader van ervaren professionals.Om nog meer gewicht te geven aan deze jonge bedrijven hebben ze elk akkoorden gesloten met een aantal grote spelers: AXA, Leaseplan, ING,...

De fondsen dienen om nieuwe talenten aan te trekken, ondermeer voor de recrutering van Alain Pécourt, CTO, en ook voor sales profielen om de bestaande oplossingen in België en buurlanden te commercialiseren.

Na deze kapitaalsverhoging zal Augustin van Rijckevorsel voortaan de functie van CEO op zich nemen. Hij verklaart: « Het startup studio model heeft als doel de digitale sector te professionaliseren door ondernemingen te helpen innoveren. Barefoot is blij om een belangrijke en flexiebele speler te zijn die bestaande en veroudere paradigma’s doorbreekt. »

 

 

Back to top button
Close
Close