Facebook bemachtigt MSQRD, de app voor te gekke gezichtsherkenning

Facebook heeft een goudmijn aangeboord met deze app die een echte blockbuster aan het worden is in de App Store. De app zou binnenkort geïntegreerd moeten worden in Messenger.

post-image-3

Dankzij een verbluffende gezichtsherkenningstechnologie plaatst de app een afbeelding op gezichten die voorkomen op foto` s en in video`s. De maskers die MSQRD (spreek uit: Maskerade) aanbiedt, zijn erg gevarieerd: bekende personen (Obama, Harry Potter, enz.), de oren van een kat of konijn, effecten aangepast aan een situatie (disco-avondje, onderwaterduiken, enz.) en veel meer.

Met de app kan men echt originele portretten en selfies maken, maar pas echt knap is het bij het opnemen van een video, omwille van het dynamische aspect. De zo gemaakte filmpjes en foto`s kunnen gemakkelijk gedeeld worden via de knoppen voor de sociale netwerken die in de app geïntegreerd zijn.

De app is volkomen gratis en verdient het om getest te worden. Het is niet voor niets dat het een van de meest gedownloade apps is in de App Store. Er is zelfs een bètaversie uit voor Android.

De app zou geïntegreerd kunnen worden in Messenger, of in een van de vele diensten van Facebook. Eugene Nevgen, Sergey Gonchar en Eugene Zatepyakin, de drie oprichters van MSQRD, zullen voortaan in de kantoren van Facebook in Londen werken.

Back to top button
Close
Close