Wanneer printers (eindelijk) mobiel worden

Zuta Labs, een klein Israëlisch bedrijf, heeft een revolutionair prototype ontwikkeld dat uw leven zal veranderen: een “zakprinter” die u overal mee naar toe kunt nemen.

post-image-3
De Mini Mobile Robotic Printer ziet eruit als een kleine mobiele robot, niet groter dan een pompelmoes. Printen is kinderspel. U plaatst de printer op een wit blad en verbind deze met uw toestel (printer, tablet of smartphone) via een speciaal Bluetooth-protocol. Vanaf dat moment begint de robot zich horizontaal en verticaal te verplaatsen op het blad, met behulp van alzijdig gerichte wieltjes, om de inkt te verspreiden.   
De Zuta Pocket Printer is in staat om verschillende pagina’s te printen en stopt op het einde van het blad. Hij kan een uur lang autonoom printen en zijn inktcartridge van 18ml, die in de handel te koop is, kan tot 1000 pagina’s printen. De batterij kan worden herladen met een USB-kabel.
De voornaamste beperkingen: het is onmogelijk om in kleuren te printen en de printer heeft geen geïntegreerde stabilisatiesensor: hij moet dus stevig op een recht oppervlak staan vooraleer men begint te printen.
 
Om de ontwikkeling van hun geesteskind af te rond heeft de start-up Zuta Labs een crowdfunding-campagne gestart op Kickstarters voor de financiering van hun nieuw project. Vandaag hebben ze al het benodigde bedrag van $400.000 bijeen gehaald: met 2735 backers, staat de teller voorlopig op $457.882. Om uzelf te trakteren op dit kleine gadget volstaat het om deel te nemen aan het project door $200 te investeren. Opgelet, er blijven nog maar enkele dagen over! Normaalgezien zou het project van de Mini Mobile Robotic Printer moeten uitkomen op 11 mei 2014.

Back to top button
Close
Close