Apple neemt de startup Topsy over, specialist in sociale netwerken

Apple kondigt de overname aan van Topsy, een bedrijf gespecialiseerd in de analyse van data die worden verzameld door sociale netwerken als Twitter. Het is een ongewone aankoop voor de fabrikant van de iPad en de iPhone, die zich gewoonlijk meer focust op producten dan op het delen van informatie.

post-image-3
De Wall Street Journal, die deze operatie meldde vòòr de bevestiging van Apple, denkt te weten dat de groep meer dan 200 miljoen dollar heeft neergeteld voor Topsy.  
"Apple koopt van tijd tot tijd kleine technologische bedrijven over. Gewoonlijk geven we geen informatie over ons intenties of projecten (in verband met dit soort aankoop),” verklaarde een woordvoerder van Apple.  
Tot nu toe was Ping de voornaamste ontwikkeling van Apple op het vlak van sociale netwerken. Ping is een systeem voor het delen van informatie gefocust op muziek, dat werd geïntegreerd in iTunes. Maar deze dienst kende niet veel succes en werd sindsdien gesloten.
De groep heeft het delen van foto’s, video’s en informatie niettemin makkelijker gemaakt voor de gebruikers van zijn producten.  
Apple exploiteert trouwens de iTunes Radio, een muziekservice in “streaming” en concurrent van Pandora, die zou kunnen profiteren van de studies van Topsy over het gevoel van consumenten.  
(met Reuters)
Back to top button
Close
Close