Bedrijven mijden de extensie .vlaanderen

Een enquête gerealiseerd door Patricia Ceysens, voorzitster van de vereniging BeCommerce, wijst uit dat de Vlaamse bedrijfswereld ervoor terugschrikt om de nieuwe internetextensie .Vlaanderen aan te nemen. We zoeken uit hoe dit komt…

post-image-3

Een enquête gerealiseerd door Patricia Ceysens, voorzitster van de vereniging BeCommerce, wijst uit dat de Vlaamse bedrijfswereld ervoor terugschrikt om de nieuwe internetextensie .Vlaanderen aan te nemen. We zoeken uit hoe dit komt… Op vraag van Patricia Ceyssens, emblematisch figuur van de Open VLD en voorzitster van de vereniging BeCommerce, werd een enquête gerealiseerd bij 300 steden en gemeenten (en 1.000 Gazellen van Trends). Hieruit bleek dat Vlaamse bedrijven niet erg geïnteresseerd zijn in de nieuwe internetextensie . Vlaanderen, die nochtans recent werd erkend door DNS Belgium.

Concreet liet 73% van de 291 ondervraagde bedrijven weten dat ze de hun bedrijfsnaam niet wilden koppelen aan een domein die refereerde naar hun regio, aldus de site datanews.knack.be. De voornaamste reden om deze extensie niet aan te nemen, is praktisch van aard. Volgens Patricia Ceysens, "vinden tal van bedrijfsleiders dat de extensie .vlaanderen te lang is en weinig internationaal klinkt”. Vandaag kan je bovendien domeinnamen kiezen die beter zijn aangepast aan de commerciële bekommernissen van de kmo’s (.shop, .wine, .food). Bedrijven zouden dus om defensieve redenen kiezen voor .vlaanderen.

Patricia Ceysens, die ook voorzitter is van de Commissie voor Economie, Innovatie, Arbeid en Sociale Economie, steunt daarentegen het idee “om de regionale internetextensie naar een hoog administratief en burgerlijk niveau te brengen, en deze niet te openen voor bedrijven om hen het ongemak te besparen van een soort nieuwe professionele jaarlijkse taks.” Op dit vlak wees de enquête uit dat 62% van de 258 ondervraagde steden en gemeenten geïnteresseerd waren om de naam van hun lokaliteit te koppelen aan een domein van een hoog regionaal niveau.

Back to top button
Close
Close