Safari blijft de nummer één bij de mobiele browsers

De laatste statistieken die op de site Net Market Share (Net Applications) gepubliceerd werden bevestigen de koppositie van de mobiele iOS toestellen wat het gebruik van het mobiele internet betreft.

post-image-3

Het onderzoek gepubliceerd op de site van Net Market Share (Net Applications) is op meer dan één vlak leerrijk. Om te beginnen toont het aan dat de Safari browser, geïnstalleerd op de iOS smartphones en tablets van Apple, nog altijd met het leeuwendeel gaat lopen van de toegang tot het mobiele internet, het is te zeggen 61,5% tegenover 18,8% voor de Android browser, 12,8% voor Jave ME, 3,4% voor Symbian, 2,4% voor Blackberry, en een heel kleine 0,9% voor Internet Explorer Mobile.

Verder toont het onderzoek aan dat de koppositie van iOS duurzaam is: de statistieken slaan immers op een periode van een volledig jaar (december 2010 tot oktober 2011), en geven aan dat de kloof tussen iOS en de andere mobiele OS niet kleiner wordt, ondanks de steile klim van het marktaandeel van de Android smartphones.

Nu is het aan de specialisten om conclusies te trekken over het gebruik...

Back to top button
Close
Close