Safeshops.be wil beter doen dan BeCommerce!

SafeShops.be wil beter doen dan BeCommerce! Verschillende grote Belgische namen uit de wereld van de online verkoop hebben beslist om samen te werken onder de vlag SafeShops.be. Zij nemen daarmee afstand van de Federatie BeCommerce, die te weinig dynamiek aan de dag gelegd zou hebben bij haar opdracht om het vertrouwen van de gebruikers in de e-commerce te versterken, en om actief de ontwikkeling van e-commerce in ons land te ondersteunen.

post-image-3

Enkele kopstukken uit de Belgische e-commerce, waaronder Sunweb.be, Coolblue.be, Foto.com, Proxisazur.be, Vente-Exclusive.com, Snapstore.be, Teatower.com, Internetvista.com, Lenseo.com, Biofan.be, yvesrocher.be, ... hebben hun krachten vereend om SafeShops.be op te richten. Bij  deze grote namen ook stichtende leden van de Federatie BeCommerce, die nu verkiezen om zich achter een meer dynamische vlag te scharen.

"70% van de Nederlanders kent de organisatie Thuiswinkel.org, terwijl naar schatting minder dan 5% van de Belgische internauten het BeCommerce label kan herkennen", merkt Cédric Braem op, medevoorzitter van SafeShop.be

"Onze leden willen een betere zichtbaarheid, desnoods door in de volgende dagen een partnerschap te sluiten met Thuiswinkel!"

Buiten het toekennen van het SafeShops kwaliteitslabel, zal deze sectoriële vereniging gebruikers en ondernemers ook waardevolle informatie verschaffen over de laatste nieuwigheden in de e-commerce sector. Hiervoor zal SafeShops.be nauw samenwerken met de Nederlandse vereniging Thuiswinkel.org.

Cédric Braem, medeoprichter van de vereniging, motiveert het opzetten van dit project dat toch duidelijk onder de duiven schiet van BeCommerce: "Wij hebben vastgesteld dat er tot nu toe te weinig efficiënte initiatieven genomen zijn om de online kopers echt meer vertrouwen te geven". Hij voegt eraan toe: "Door actuele informatie en feiten over de e-commerce  sector  te verspreiden wil SafeShops.be actief de e-commerce promoten".

Momenteel is SafeShops vooral bezig belangrijke contacten te leggen met tal van actoren uit de sector zoals Ogone, Icepay, BPost, TNT Post, Santander, Spring Global Mail of nog NCI Translation Center.

In de volgende dagen zal de nieuwe organisatie zich een Voorzitter kiezen "hoogstwaarschijnlijk iemand die deel uitmaakt van de emblematische figuren uit de politieke wereld", vertrouwt men ons toe bij SafeShop.be.

De komst van deze nieuwe concurrent voor BeCommerce dreigt heel wat deining te veroorzaken in de wereld van de e-commerce, zelfs een heuse tsunami uit te lokken!

Wordt vervolgd ...

Back to top button
Close
Close