Haptic PIVOT: nieuwe technologie van Microsoft om de zintuigelijke waarneming van het lichaam bij virtual reality ervaringen te verbeteren

Deze technologie heeft de vorm van een gadget dat u aan de pols bevestigt om het aanraakgevoel te verbeteren.

post-image-3

Op 20 oktober 2020 heeft Microsoft een nieuwe technologie voorgesteld, die de virtual reality ervaringen drastisch kan verbeteren: een voorwerp dat u aan de pols bevestigt, de Haptic PIVOT, waarmee u dan de het aanraakgevoel beter kunt benutten.

Haptic PIVOT: een technologie om het aanraakgevoel te verbeteren
Met de augmented reality en virtual reality headsets kunnen wij ons nu al onderdompelen in een ongelooflijke ervaring, vooral op het gebied van getrouwe grafische weergave. Maar de sensatie van het aanraken werd nooit echt verder onderzocht. De bestaande headsets bevatten wel touch controllers, maar men krijgt al snel de indruk het contact met de wereld van het game verloren te zijn, wanneer men deze sensaties niet voelt.

Microsoft heeft nu een bewegende armband bedacht om aan de pols te bevestigen, de Haptic PIVOT, die de perceptie van het lichaam in de game-omgeving moet verbeteren zodat de ervaring nog reëler wordt. Het aanraakgevoel zou zo even realistisch kunnen worden als de weergave die in de VR-headsets verschijnen, wat de ervaring nog wat meer realistisch maakt.

Nog meer gevoelens ervaren
Microsoft besliste om het aanraken in virtual reality te onderzoeken, nadat het enkele jaren geleden een patent ingediend had voor een vibrerend touchpad. De teams van Microsoft hebben een technologie ontwikkeld die voorzien is van een reeks aanraaksensoren die kunnen ontdekken wanneer u tijdens een virtual reality-ervaring een voorwerp aanraakt en terug loslaat. Haptic PIVOT wordt gesynchroniseerd met wat zich op het scherm afspeelt en twee controllers kunnen ook samenwerken om te simuleren hoe het voelt om een voorwerp bijvoorbeeld met twee handen vast te houden.

De resultaten van de eerste testen zijn ongelooflijk: Haptic PIVOT zou de sensatie recreëren die u voelt wanneer u voor het eerst met een voorwerp in contact komt. Een klein pluspunt van deze door Microsoft bedachte technologie: de aan de pols bevestigde gadget trekt zich terug wanneer hij niet gebruikt wordt. De mogelijkheden die deze nieuwe gadget biedt aan ontwikkelaars zijn enorm!

Volgens de researchteams die aan de basis liggen van deze technologie zal "de introductie van de Haptic PIVOT ontwikkelaars toelaten om een bredere waaier acties aan te bieden zonder de fysieke omgeving van de speler te verstoren". Het dient echter vermeld dat deze technologie nog maar in een onderzoekstadium verkeert, en dat het risico bestaat dat Microsoft deze gadget nooit op de markt brengt.
 

Back to top button
Close
Close