Dropbox verkiest ook om telewerk permanent te maken

Verschillende in San Francisco gevestigde bedrijven hebben beslist om dit model toe te passen.

post-image-3

Heel wat Amerikaanse techbedrijven hebben al gewaarschuwd dat hun teams tot aan de zomer van 2021 zouden telewerken. Dropbox behoort daar nu ook bij. Het bedrijf heeft aangekondigd dat telewerken permanent zou worden, zelfs na het einde van de Covid-19 pandemie.

Telewerk blijft de norm bij Dropbox
Op zijn blog heeft Dropbox een artikel gepost waarin verklaard wordt dat "telewerk voortaan de belangrijkste manier van samenwerken zal zijn voor alle medewerkers van Dropbox, zelfs na de Covid-19 pandemie". Telewerk zou dus de nieuwe manier van werken worden in het bedrijf. Voor de werknemers die absoluut samen moeten werken, stelt Dropbox zijn "Dropbox Studios" ter beschikking in Seattle, Austin en Dublin.

Facebook behoort eveneens tot de grote Amerikaanse technologiebedrijven die beslist hebben om hun telewerkbeleid uit te breiden tot juli 2021. Uber van zijn kant is voorstander van telewerk tot juni 2021. En bij Google zullen de teams ook telewerken tot minstens de zomer van 2021, en wellicht ook later.

Een overgang, gefaciliteerd door de bedrijfscultuur van de tech giganten
Telewerk zal verplicht zijn voor de 2 800 werknemers van Dropbox tot minstens juni 2021, en daarna ten zeerste aanbevolen zijn. Het bedrijf verklaart dat "wij speciale ruimten zullen hebben op alle plaatsen waar wij momenteel kantoren hebben, om er onze medewerkers te verwelkomen als zij daar echt behoefte aan hebben. Wij zullen op aanvraag ook andere ruimtes ter beschikking stellen, in andere geografische zones, om klanten te ontvangen".

Grote bedrijven zijn steeds meer bereid om telewerk te overwegen, en het "permanente" karakter ervan wint steeds meer aan belang. Volgens Mark Zuckerberg zal 50% van de werknemers wereldwijd in de volgende tien jaar op afstand werken. Daardoor zouden de werknemers er ook voor kunnen kiezen om in de buitenwijken te leven in plaats van de steden, met minder dure en grotere woningen.


Back to top button
Close
Close