Instagram wordt afgelost door TikTok

Volgens het Piper Sandler rapport verkiezen de Amerikaanse tieners TikTok boven Instagram. Snapchat blijft echter op de eerste plaats.

post-image-3

Piper Sandler publiceerde een onderzoek waaruit blijkt dat Snapchat het favoriete sociaal netwerk blijft van 34% van de Amerikaanse studenten, wat de app met het spookje in pole position plaatst, voor TikTok, dat tussen haakjes bevestigt dat het sinds begin dit jaar 104 miljoen video`s verwijderd heeft omwille van ongepaste content.

Instagram blijft echter het netwerk waarop de tieners het meeste tijd doorbrengen, en dat het grootste engagementsgehalte genereert: een gehalte dat tamelijk laag ligt bij TikTok, wat vooral te verklaren valt doordat het gebruik ervan meer bevorderlijk is voor video-consumptie dan voor conversatie. Piper Sandler meldt ook dat tieners gemiddeld 12 uur per week op sociale media doorbrengen, waardoor sociale media een perfect doelwit zijn voor adverteerders, die deze statistieken daarom nauwlettend volgen.

TikTok mag dan al een grote plaats krijgen in de hartjes van de Amerikaanse tieners, maar het blijft in de problemen zitten. Donald Trump heeft immers getracht de app te verbieden in de Verenigde Staten vanaf 27 september. TikTok heeft weliswaar kunnen profiteren van een uitstel van de maatregel tot 12 november, dankzij rechter Carl Nichols, maar het is niet zeker dat de Chinese app er op die datum ongeschonden uitkomt. China van zijn kant beschuldigt de Verenigde Staten ervan de regels van de WTO te overtreden door te dreigen de app in het land te verbannen en zo het principe van het multilaterale en handelsstelsel te schenden.

De handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten is dus nog lang niet gedaan. Blijf Digimedia volgen om alle nieuws te weten te komen over de evolutie van het statuut van TikTok in de Verenigde Staten en zijn eventuele overname.

Back to top button
Close
Close