Messenger: binnenkort de standaard berichtenapp op de iPhone?

Het sociaal netwerk van Mark Zuckerberg zou aan Apple gevraagd hebben om Messenger aan te bieden als standaard berichtenapp op iOS. Een vraag die wellicht geïnspireerd werd door de laatste versie van de software van het bedrijf met de appel, waarbij de gebruikers hun webbrowser kunnen instellen.

post-image-3

Bij Apple was de standaard berichtenapp tot nu toe de Messages app, maar dat zou binnenkort kunnen veranderen. Messenger, dat van Facebook is, zou namelijk aan gigant Apple gevraagd hebben om ervoor te zorgen dat zijn gratis berichtenapp door de gebruikers gekozen kan worden als standaard berichtenapp. Stan Chudnovsky, verantwoordelijke voor Messenger bij Facebook, legt het zo uit: "Wij denken dat de mensen verschillende berichtenapps zouden moeten kunnen kiezen, en dan vooral de standaard apps op hun telefoon".

Een goede timing van Facebook. Om te beginnen omdat de fusie van de berichtenapps Messenger, Whatsapp en Instagram slechts een kwestie van tijd lijkt. En vervolgens omdat Apple in een moeilijke positie verkeert na de geruchten en beschuldigingen van anti-concurrentiële praktijken. Er wordt immers door de Europese Unie een onderzoek uitgevoerd naar de gigant, met name over de commissie van 30% die het inhoudt bij elke aankoop via een app die in de App Store aanwezig is, en over het verbod om een alternatief betaalsysteem te installeren. Noteer ook dat Android zijn gebruikers al de mogelijkheid biedt om hun standaard berichtenapp te kiezen.

De kans dat Apple positief reageert op de vraag van Facebook is miniem, want de Messages app is een sterk verkoopargument voor de iPhones. Maar de kans is niet onbestaand, gezien de slechte positie waarin het merk met de appel zich momenteel bevindt.

Back to top button
Close
Close