ByteDance zou de toestemming van de VS en China nodig hebben voor TikTok

De wens van ByteDance om Oracle tot partner te maken voor de TikTok-activiteiten in de Verenigde Staten, zal de goedkeuring vereisen van de Chinese en Amerikaanse overheden, zo verklaarde de Chinese groep donderdag. Ter herinnering, Donald Trump had geëist dat ByteDance zijn app voor het delen van video`s in de VS zou afstaan.

post-image-3

Dit voorstel, dat in het weekend voorgelegd wordt aan de Trump-administratie, zou van de Amerikaanse groep Oracle de technologische partner van TikTok Global gemaakt hebben, om zo Washington gerust te stellen - dat verdenkt de app er namelijk van de gegevens van Amerikaanse gebruikers door te geven aan de Chinese overheden.

Donald Trump had ByteDance verplicht om de activiteiten van TikTok in de Verenigde Staten af te staan, zoniet zou de app vanaf nu zondag verboden worden. Nochtans heeft een bron dicht bij het dossier verklaard dat ByteDance een meerderheidsaandeel zou behouden in de app, in het kader van het partnerschap met Oracle.

In een verklaring aan de Global Times, een krant die dicht bij de Chinese communistische partij staat, heeft ByteDance donderdag gezegd dat een verkoop van zijn activiteiten of zijn technologieën geen deel uitmaakt van het akkoord dat met Oracle afgesloten werd. ByteDance wou geen commentaar geven op dit bericht.

Woensdag heeft Donald Trump laten weten dat hij er niet voor gewonnen was dat ByteDance een meerderheidsaandeel in TikTok behoudt.  Ook zes republikeinse verkozenen hadden gezegd ontevreden te zijn, en vroegen aan de Amerikaanse president om het voorstel van ByteDance te verwerpen.

China, dat zich verzet tegen een gedwongen verkoop van TikTok, heeft zijn regels op het gebied van exportcontrole verleden maand zodanig veranderd, dat het kan ingrijpen wanneer het algoritme van TikTok naar een buitenlandse overnemer overgedragen zou worden.

Back to top button
Close
Close