Apple Keynote: twee Apple Watch, twee iPads, maar nog een beetje geduld voor de iPhone 12

Tim Cook heeft dinsdagavond niet één maar twee nieuwe Apple Watch voorgesteld, naast de 8e generatie iPad. Maar voor de presentatie van de nieuwe iPhone 12 moet u nog enkele weken geduld hebben.

post-image-3

Tijdens zijn jaarlijke septemberconferentie heeft Apple de nadruk gelegd op zijn diensten, die de aanvalshoek van zijn groeistrategie vormen. Het stelde een nieuwe virtuele fitness tool voor, Apple Fitness+, naast een pakket diensten dat Apple One heet en alle abonnementsdiensten onder één dak brengt.

Een Apple Watch Series 6 die de zuurstofverzadiging in het bloed kan meten, met een prijs van 399 dollar, en een Apple Watch SE aan 279 dollar werden dinsdag eveneens voorgesteld door het bedrijf uit Californië. Zij kunnen nu al voorbesteld worden en zullen vanaf vrijdag beschikbaar zijn.

De nieuwe iPad 8e generatie, die binnenkort ook beschikbaar is, zal 329 dollar kosten. Hij is voorzien van een A12 chip die 40% performanter is en een speciale Neural Engine processor. De iPad Air van zijn kant heeft een A14 chip voor meer snelheid en een Liquid Retina scherm van 10,8 inch. De lancering is voorzien voor oktober, aan 599 dollar.

Apple One - de nieuwe abonnementsdienst
Apple kondigde ook de lancering aan van dit nieuw abonnement , dat 15 dollar per maand kost voor een individueel forfait, en 20 dollar voor een gezin. Dit abonnement omvat tv, muziek en games. Een derde abonnement van 30 dollar per maand is ook verkrijgbaar - dat bevat dan extra ook nieuws, fitness en een uitgebreide opslagruimte in de cloud.

Apple Fitness+, dat trainingssessies bevat in combinatie met het uurwerk, kost 10 dollar per maand of 80 dollar per jaar. De dienst is tegen het einde van het jaar beschikbaar.

iPhone 12
Tim Cook had gewaarschuwd dat men nog geduld zou moeten uitoefenen voor de lancering van twee nieuwe iPhones, die enkele weken achterstand opgelopen hebben op het normale kalender van Apple. De nieuwe iPhones, voorzien van 5G en andere producten, zouden in oktober onthuld kunnen worden en in november te koop zijn.

In juli had de groep uit Californië trimestriële resultaten bekend gemaakt die hoger lagen dan verwacht, waardoor Apple het eerste Amerikaanse bedrijf kon worden dat de drempel van 2.000 miljard beurswaarde overschreed. Het aandeel van Apple is sinds begin van het jaar met bijna 54% gestegen.


Back to top button
Close
Close